RESTAURANGER

Med anledning av spridningen av det nya coronaviruset och de lagar, förordningar och direktiv som det har medfört så har Solvalla och alla övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar.
Travtävlingar är nu enbart en strikt arbetsplats så därför får enbart personal och deltagande aktiva får vistas på arenan.
Elitloppet 2020 kommer att avgöras inför tomma läktare. För alla som redan har köpt biljetter så erbjuds ombokning till Elitloppshelgen 2021 eller återköp, det har skickats ut mail till de berörda med information och instruktioner.

Uppdateringar sker löpande på www.solvalla.se/om-solvalla/corona.


På Solvallas restauranger kan du avnjuta förstklassig mat i spännande miljö. Inta din måltid med en perfekt utsikt över travbanan eller bjud in dina vänner och njut av varandras sällskap på någon av våra restauranger under travsveriges häftigaste helg. I restaurangerna serverar vi drygt 10.000 sittande gäster över helgen med allt från bufféer och grilltallrikar till trerätters- och avsmakningsmenyer.

Nyheter inför 2020:

  • Valla Krog får ett nytt koncept med elitloppsbuffé. 
  • Festvåningen kommer också att få nytt koncept och utbud. Mer info om detta efter årsskiftet.
  • BBQ-tältet kommer att byta namn till Dijon-tältet. Detta tält kommer från och med 2020 att namnges efter föregående års Elitloppsvinnare, och får dessutom en uppgradering i miljö och utbud.

Våra restaurangplatser på Elitloppshelgen är extremt eftertraktade. Försäljningen av restaurangplatser sker, liksom förra året, online på elitloppet.se. Säkra din restaurangplats till årets hetaste travhelg i god tid. 

Menyer för samtliga restauranger/tält publiceras på hemsidan under vinter/vår 2020.

Image

KONGRESSEN

Stora etagerestaurangen Kongressen har bordsservering och är centralt placerad med bästa sikt över travbanan. Här finns möjlighet att köpa både ordinarie platser och platser med skymd sikt.
I Kongressen serveras under elitloppshelgen en trerätters meny inkl. välkomstdrink eller en exklusiv avsmakningsmeny med utvalt dryckespaket.

Läs mer 

Boka bord

valla-krog1280x873.jpg

VALLA KROG

Bufférestaurangen Valla Krog är byggd i etage ovanför legendariska E-läktaren längs upploppet. Här finns möjlighet att köpa både ordinarie platser och platser med skymd sikt.
I Valla Krog serveras en härlig elitloppsbuffé inkl. välkomstdrink.

Läs mer

Boka bord

festvning.jpg

FESTVÅNINGEN

Festvåningen är belägen högst upp i Kongresshuset med fantastisk panoramavy över arenan. Här kan du boka separat loge för dig och ditt sällskap.

Läs mer 

mlcafeet.jpg

MÅLLÄKTAREN

Etagerestaurang belägen i A-huset, i höjd med mållinjen. Vy över hela banan. Här serveras en tvårätters meny inkl. välkomstdrink. 

Läs mer 

Boka bord

mlcafeet.jpg

MÅLCAFÉET + LÄKTARE

Läktarplats inomhus i höjd med mållinjen med vy över banan samt restaurangplats utan utsikt mot banan. Här serveras en tvårätters meny inkl. välkomstdrink.

Läs mer 

Boka bord

frsta-parkett2.jpg

FÖRSTA PARKETT

Plats vid bord utomhus utan tak precis längs med upploppet. Här kommer du riktigt nära och kan ”känna” hästarnas man fladdra förbi. Här serveras en varmrätt med tillbehör som du plockar själv i anslutning.

Läs mer 

Boka bord

bbq-tlt.jpg

DIJON-TÄLTET ( FÖRE DETTA BBQ-TÄLTET)

Plats i evenemangstält nära banan i målkurvan. Här sitter du vid händelsernas upplösning och kan känna hur hästarna dundrar förbi och höra vrålet av 30 000 besökare. Här serveras en buffé inkl. kaffe.
Med restaurangplats i Dijon-tältet har du också tillgång till ett exklusivt champangeområde i anslutning. 

Läs mer 

Boka bord

bistro2.jpg

BISTRON

Bistron erbjuder en magnifik utsikt över travbanan. Byggd i etage och ligger på plan 2 i Kongressbyggnaden med vy över hela banan. I Bistron serveras en elitloppsbuffé. Du väljer själv vid vilket bord du vill ha dina platser.
På elitloppsfredagen, den 29 maj, serveras dagens lunch inkl kaffe. Fri sittning, ingen bordsreservation.

Läs mer 

Boka bord

strget.jpg

STRÖGET

Ströget är Solvallas stora samlingsplats och sportbar. Ströget har öppet alla elitloppshelgens dagar och erbjuder café, bar, grill och härlig stämning! Här är det dessutom fri sittning både inomhus och utomhus på altanen. 

Läs mer

pershing.jpg

PERSHING

Serveringen har ett antal sittplatser inomhus men framför allt en stor altan utomhus med bra utsikt över sista sväng och upploppet. Pershing serverar bland annat hamburgare, korv, husman och grillade rätter. Här är det dessutom fri sittning både inomhus och utomhus på altanen.

Läs mer 

pershing.jpg

THE ONION

Vår populära stallbacksrestaurang serverar vällagad husmanskost och fräsch fastfood och har generösa öppettider under hela elitloppshelgen. Här gäller drop in.

Läs mer