Om Elitloppet


Elitloppshelgen 2024 avgörs mellan 24-26 maj. Försök och final till Elitloppet körs på söndagen den 26 maj. Elitloppet var världens största travlopp 2023. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistans; 1609 meter.

Elitloppshelgen är den helg som lockar flest besökare till en travbana under hela året.

Trav i tre dagar brukar locka upp till 50 000 kring trav-ovalen, merparten under lördag-söndag. Hästar, kuskar och tränare kommer från hela Europa, och även från andra sidan Atlanten. I Elitloppet 2024 skall världens bästa häst över sprinterdistans koras.

16 hästar deltar, åtta hästar i två uttagningslopp kvalar till en final som är laddad med fem miljoner kronor till vinnaren.

Vi brukar skryta med att vi har världens bästa publik som skapar en obeskrivligt skön atmosfär. Idel leenden, taktfasta hejarop och den fantastiska närheten till de aktiva och hästarna.

Mat av olika slag serveras på en mängd platser runt banan, så även om de flesta restaurangerna oftast är fullbokade bara några dagar efter att platserna släpps finns något gott att äta på plats för dig på ståplats.

Kommunikationerna hit under helgen är utmärkta. Du kan kolla vilket alternativ som passar dig bäst här på vår sajt, och där finns också praktiska tips om hur du underlättar inpasseringen till banan. Tänk på att man inte får ta med alkohol in på Solvalla.

Köp din biljett till Elitloppet här på elitloppet.se för billigast och smidigast entré.
Följ Solvalla för information om Elitloppet på sociala medier.

Facebook 
Instagram


PARTNERSKAP