fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

27-29 maj 2022

Nedräkning till elitloppet 22

ELITLOPPET FÅR FEM MILJONER KRONOR I FÖRSTA PRIS

Elitloppet 2022 får fem miljoner i förstapris och blir därmed världens vinstrikaste sulkylopp!

Solvalla står tillsammans med Svensk Travsport (ST) bakom uppgraderingen av Elitloppet 2022 där det totalt kommer delas ut 11.350.000 kronor i försök och final.

Därmed passerar Elitloppet franska Prix d'Amérique (en miljon euro), amerikanska Hambletonian (1,1 miljon dollar) och det högst doterade passgångarloppet North America Cup (1,1 miljon dollar)!

– Elitloppet har sportsligt och publikt varit ett av världens största trav-evenemang, nu får vi ett förstapris som fortsatt kommer ge genomslag internationellt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Förstapriset 2022 landar på fem miljoner kronor, nära en fördubbling av tidigare förstapris som legat på samma nivå i 14 år.

– Det känns helt rätt i tiden! Vi kommer fortsatt ha ett internationellt evenemang med intresse från hela världen, det känns så klart extra kul att kunna göra det 2022 då vi också kan hälsa publiken välkommen tillbaka till Elitloppet, säger Malmrot.

Solvalla är arrangör av Elitloppet, men det är en gemensam satsning tillsammans med Svensk Travsport (ST) som möjliggör det språng Elitloppet tar in i framtiden.

– Elitloppet är hela trav-Sveriges angelägenhet och ett varumärke av stor betydelse. Ett lyft för Elitloppet är helt enkelt ett lyft för svensk travsport, säger Robert Karlsson, sportchef på ST.

Precis som tidigare kommer det ges möjlighet till flygtransport till Elitloppet för hästarna.

– De utökade prismedlen påverkar till exempel inte planen att flyga in hästar från Frankrike till Elitloppet, säger Anders Malmrot.

En ännu större justering procentuellt får kallblodens Elitlopp, Elitkampen. 2022 kommer det delas ut en miljon till vinnaren av loppet som, precis som Elitloppet, körs sista helgen i maj på Solvalla.

– Fantastiskt kul och spännande att få kora världens bästa kallblod över sprinterdistans. En miljon i förstapris i Elitkampen kommer locka de allra bästa från Sverige, Norge och Finland till Solvalla, säger Anders Malmrot.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

SNART SLÄPPS BILJETTER TILL ELITLOPPET 2022

2022 tillhör åter Elitloppet publiken och det vill Solvalla fira med att släppa restaurangpaket där du själv kan välja din sittplats!

GARETH BOKO KLAR FÖR ELITLOPPET 2021

Segern i H.K.H. Prins Daniels Lopp under lördagen innebar direktplats till sista söndagen i maj.
Gareth Boko är häst nummer femton att bli klar för Elitloppet 2021.
– Han har varit fantastisk hos sin nye tränare Jerry Riordan och sprungit under 1.10 två gånger i rad nu, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

DON FANUCCI ZET VINNARE AV ELITLOPPET 2021

Det blev svenskt och Solvalla i Elitloppet då Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström spurtade till seger på den snabbaste final-tiden någonsin: 1.08,9a/1.609 meter.

CLICK BAIT KLAR FÖR ELITLOPPET 2021

Efter tre fina insatser under året så är det dags att för första gången delta i Elitloppet.
Click Bait är häst nummer fjorton att bli inbjuden till sista söndagen i maj.
– Han är snabbast i Sverige i år med sina 1.09,8 och är ytterligare en mycket bra femåring som är på väg att ta steget upp i toppen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

ITALIEN VINNARE I SPÅRLOTTNINGEN TILL ELITLOPPET 2021

Toppseedade duon startar från helt olika utgångslägen i Elitloppet 2021 på Solvalla.
Glädje i det italienska lägret medan en av de svenska favoriterna drog nitlotten.
Vivid Wise As fick spår ett - Very Kronos lottades till spår åtta.

TID FÖR ELITLOPPET

Elitloppet närmar sig med stormsteg och Solvalla kan presentera alla hålltider för den magiska helgen – tv-tider inkluderat.

BAHIA QUESNOT KLAR FÖR ELITLOPPET 2021

Det första stoet tar den allra sista platsen.
Bahia Quesnot är häst nummer sexton att bli klar för sista söndagen i maj.
- Hon har varit med i alla de största loppen och är verkligen stenhård, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

GELATI CUT KLAR FÖR ELITLOPPET 2021

Okänd för många på förhand inför sin debut på svensk mark - men desto mera känd efteråt och fjärdeplatsen i finalen av Paralympiatravet innebär att nästa uppgift blir Elitloppet 2021.
Gelati Cut är klar för sista söndagen i maj.
– Han visade egenskaper i Paralympiatravet som gör honom till en spännande häst i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Image

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.