fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

ELITLOPPSSEGER TROTS GALOPP

Det krävdes en overklig prestation för att ta hem världens största travlopp 2022.
Etonnant gjorde som sin far, men ändå inte när han spurtade hem Elitloppet på Solvalla. Trots galopp och en omöjlig resa kunde körande Anthony Barrier göra segergest i god tid före mållinjen.


Ettonant tränas av Richard Westerink som verksam i Frankrike, men han är ursprungligen från Holland – och älskar Sverige och Solvalla.

– Elitloppet är det finaste loppet i världen enligt mig. Jag var stolt när jag fick inbjudan, jag var glad för ett spår som många andra hade varit besvikna på, sade Westerink.

I försöket startade Etonnant från spår sju, hamnade illa till och tvingades göra jobbet själv under slutrundan. Det räckte till en fjärdeplats och sista finalbiljett.

Till finalen tävlade Etonnant utan skor runt om, men startade återigen från spår sju, näst längst ut bakom startbilsvingen. När fjolårsvinnande favoriten Don Fanucci Zet nöp i galopp direkt bakom startbilen var plötsligt Elitloppet vidöppet. Etonnant öppnade som vanligt försiktigt och varvet före mål sattes attacken in. Som fick ett hastigt slut 200 meter senare då Etonnant galopperade!

Trots virvlande tempo fick kusken Anthony Barrier hästen på rätt köl och fortsatte framåt – i tredje och fjärdespår. Via ett mäktigt lopp togs segergreppet före tappre hemmahästen Hail Mary på 1.09,3a/1.609 meter.

Elitloppet kördes för första gången efter pandemin med full publikkapacitet och de hyllade unisont franske Etonnant vars namn betyder ”fantastisk”. Vilket väl speglade hans prestation på Solvalla.

Och för första gången i Elitloppets 70-åriga historia har en Elitloppsvinnare lämnat en Elitloppsvinnare – Etonnants pappa Timoko vann dessutom Elitloppet två gånger och tränades precis som Etonnant av Richard Westerink!

ODD HERAKLES TOG TREDJE RAKA SEGERN I ELITKAMPEN

Norske Odd Herakles hade vunnit Elitkampen två år i rad inför ett, på grund av pandemin, publiktomt Solvalla.
Förutsättningarna var allt annat perfekta när Elitkampen för första gången lockade med en miljon till vinnaren. Men resultatet var detsamma. Odd Herakles spetsade hem Elitkampen – från bakspår!

FÖRSÖKEN LOTTADE OCH DET ÄR KLART FÖR ELITLOPPSHELGEN 2022 PÅ SOLVALLA

Fem miljoner kronor väntar vinnaren i Elitloppet 2022.
Nyligen så lottades de två försöksheaten och det är bäddat för publikfest på Solvalla under helgen 27-29 maj.
– Det är en mycket spännande upplaga av Elitloppet som väntar i år och spårlottningen i försöken gjorde det ju inte mindre spekulativt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

FRANSK SPEED AVGJORDE MILJONLOPPET

Styrkeprovet Harper Hanovers Lopp lockade en av Frankrikes bästa hästar till Solvalla och Diable de Vauvert bjöd på en uppvisning när han tog hem en miljon i förstapris efter ett svettigt slutvarv.

NIGHT BRODDE BLEV FOLKETS HÄST OCH TAR SISTA PLATSEN I ELITLOPPET 2022

Folket har sagt sitt – häst nummer sexton är klar för sista söndagen i maj.
Night Brodde kommer till Solvalla och Elitloppet 2022.
– Han har med sina prestationer under våren blivit ett hett namn i Elitloppsdiskussionen och tog en jordskredsseger i omröstningen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

SWEDEN CUP TILL ITALIEN

47-årige Alessandro Gocciadoro driver ett av Europas framgångsrikaste travstall.
Och italienaren, med filial på Solvalla, värmde upp inför Elitloppet genom att vinna Sweden Cup i uppvisningsstil med Bepe Bi.

CLICK BAIT VANN H.K.H. PRINS DANIELS LOPP I GÄVLE OCH ÄR KLAR FÖR ELITLOPPET

Det väntade en rosa biljett på vinnaren vid mållinjen.
Från ledningen så dansade Click Bait undan till seger och blev häst nummer femton in i Elitloppet 2022.
– Han har visat lite tveksam form under våren men nu var han tillbaka och visade toppform, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

ELITLOPPSHELGENS HÅLLTIDER OCH PUBLIKOMRÅDEN

En lång väntan på över 1.000 dagar är över och det laddas för fest och travsport i världsklass på Solvalla.
Elitloppshelgen drar igång på fredag och vi har samlat all information för att göra ditt besök oförglömligt.

MISTER F DAAG KLAR FÖR ELITLOPPET 2022

Segern i söndagens Copenhagen Cup gav en rosa biljett.
Mister F Daag är häst nummer fjorton in i Elitloppet 2022.
– Han har flera år varit på min lista över tänkbara deltagare och efter söndagens seger så ska Mister F Daag självklart vara med i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.