fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Queer Fish spurtade hem Sweden Cup 2019

Årets upplaga av Sweden Cup, även kallat Lilla Elitloppet, fick en minst sagt överraskande vinnare.

Upploppet blev en synnerligen rafflande historia. I täten tampades Cyber Lane och Chief Orlando sida vid sida, men när mållinjen närmades kom Queer Fish i en rasande snabb avslutning och på mållinjen var 47-oddsaren först.
​​- Jag satt i sista kurvan och hoppades få en lucka så att vi i alla fall skulle kunna få en slant i loppet, berättade segerkusken i vinnarcirkeln.
​​- Men herregud vad han bet i till slut!
- Det här är en jättestor seger för mig, sade Ulf.

Queer Fish tränas av Bollnäsamatören Magnus Träff, som var tagen efter segern.
- Jag är så stolt över att ha en häst som Queer Fish i stallet.

Segern var värd 600 000 kronor. Vinnaren fick segertiden, nya personliga rekordet, 1.09,8 över sprinterdistansen.

I morgon söndag körs Elitloppet för den yppersta världseliten. Förstapriset i Elitloppet är tre miljoner kronor. Ulf Eriksson finns med då också – han sitter upp bakom Milligan’s School från Solvallatränaren Stefans Melanders stall.


Pressmeddelande från Solvalla 25 maj 2019. 
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.