fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

JOSVEIS ERSÄTTER VÄLÄHDYS I ELITKAMPEN

Finske Välähdys har lämnat återbud till Elitkampen på Solvalla den 31 maj och kommer att ersättas av landsmannen Josveis.

 – Det känns spännande att få vara med i Elitkampen igen, säger tränaren Antti Ojanperä. Vi har varit tvåa i Elitkampen två gånger med Josveis och Jokivarren Kunkku. Josveis hade mer starter före Elitkampen ifjol, men han har fortsätt att utveckla hela tiden. Han vann på ett bra sätt i Vermo och vi har ännu en vecka att jobba med honom. Jag tror att Josveis presenterar bra. Han åker till Solvalla med skötaren Linda Marttinen och vi följer loppet hemma. Det blir nervöst.

Fakta Josveis
Ålder: 11 år
Kön: Valack
Far: Viesker
Mor: Jonsa
Intjänat: 310 023 Euro
Starter/Resultat: 105 (34-16-12)
Ägare: Veijo Lindgren
Tränare: Antti Ojanperä
Uppfödare: Janne Maaranen och Maarit Ruokolainen

I Elitkampen startar tio nordiska kallblod varav sex stycken bjuds in av Solvalla. Alla inbjudna hästar finns här. 

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.