fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

HÖJDA PRISPENGAR I ELITLOPPSFÖRSÖKEN

Solvalla höjer prispengarna i Elitloppsförsöken 2021, innebärande att samtliga startande i Elitloppet får en prischeck med sig hem.

Ytterligare 100.000 kronor slussas in i Elitloppsförsöken och prispengar utgår till alla startande, även om hästen skulle bli diskvalificerad och av den anledningen inte fullföljer loppet.

– Vi har tidigare haft omkostnader kring varje Elitloppshäst, nu flyttar vi de pengarna till loppet istället, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Är det en ”pandemi-lösning” 2021, eller är tanken att det ska vara permanent?

– Det är åt det långsiktiga hållet, även om vi förstås är flexibla. Vi vill genom det här att förutsättningarna ska vara samma för alla hästar i Elitloppet, säger Malmrot.

2018 infördes prispengar till samtliga finalister i Elitloppet, 2021 är en Elitloppshäst garanterad 25.000 kronor om den kommer till start.

Totalt innebär det 600.000 kronor i prispengar i Elitloppsförsöken, prissumman i finalen ligger kvar på 6.000.000 kronor, med hälften till vinnaren.

Elitloppshelgen inleds 2021 fredag 28 maj och kulminerar med Elitloppet på Solvalla söndag 30 maj.

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.