fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

Fransk seger i Elitloppet genom Dijon

De flesta väntade sig en match mellan försöksvinnarna Readly Express och Aubrion du Gers – men av olika skäl fick finalen ett helt annat utseende.

För Readly Express del tog finalen dock slut redan innan start, då hästen blev struken för hälta. Publiken fick en sista chans av tacka av sin idol, och det gjorde man med besked. Stora känslor före loppet, och ännu mer blev det i avslutningen av den dramatiska finalen där det var måldomarna som fick jobba hårdast.

I loppet överraskade franske Dijon med Romain Derieux i sulkyn att snabbstarta till ledning, och bakom honom blev det en hel kubbning om positionerna. Dijons landsman Aubrion du Gers skaffade sig slagläge i en manöver som var en av de saker domarna hade att granska efter loppet. Men den verkligt svåra biten handlade om ledaren, och sedermera också först i mål, nämligen Dijon. Hur var det med gångarten? Åsikterna haglade på publikplats, men när beskedet kom så fick hästen behålla segern och den segerglädje som hade pausats något kunde äntligen ta vid.

Segertiden i Elitloppet blev 1.10,3 och förstapriset som tillfaller Dijons ägare Mauricette du Sousa är tre miljoner kronor.


Pressmeddelande från Solvalla 26 maj 2019. 
Foto: Solvalla

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.