fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

ADMIRAL AS

ADMIRAL AS

Det pratades om honom som en tänkbar joker under förra året - i år blir det debut i Elitloppet.
Admiral As är den tionde hästen att få en inbjudan till sista söndagen i maj.
– Han visade redan i Fyraåringseliten 2020 att han kan springa fort och har sedan dess utvecklats till en häst som är i den högsta eliten för att stanna, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Admiral As har alltid haft ögonen på sig och inledde karriären med fem raka segrar där han sedan fortsatt visa sin fina kapacitet. Nitton vinster har det blivit hittills i karriären då han radat upp ettorna inom främst STL, där den sexårige valacken har klättrat rakt upp i klasserna hela vägen till Gulddivisionen.

Admiral As var med under Elitloppshelgen redan 2020 där han hade landat på en snabb tid över sprinterdistans och tagit en fin placering, men han galopperade på upploppet i Fyraåringseliten bakom Ecurie D. Galopp blev det även som hårt betrodd i Jubileumspokalen vilket var det stora målet 2021, men Admiral As avslutade året med tre raka vinster och imponerade stort då han vann Silverdivisionens final i slutet av november på Solvalla.

I årsdebuten i högsta klassen blev det seger i Dartster F:s lopp på Solvalla och i år är Admiral As nu redo för att ta sig an karriärens hittills största uppgift på hemmaplan.

I lördagens V75 Direkt i TV4 meddelades det att han är den tionde hästen som fått ta emot en rosa biljett och är klar för Elitloppet 2022.

– Admiral As har varit en segermaskin inom STL och var läcker att skåda i årsdebuten och trots ett missöde i sin senaste start så är han en av Sveriges intressantaste hästar för Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Admiral As

Ålder: 6 år
Kön: Valack
Far: Ready Cash
Mor: Galiera As
Starter/Resultat: 31 (19-1-0)
Intjänat: 2 224 000 SEK
Rekord: 1.10,8 autostart (2140m)
Ägare: SRF Stable
Tränare: Reijo Liljendahl
Skötare: Pernilla Sundling
Uppfödare: Allev. Della Serenissima Ss
Nationalitet: Svensk

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.