DISCO VOLANTE

DISCO VOLANTE

Årets säsong har redan inbringat över en miljon kronor i prispengar - nu blir det ett andra försök i Elitloppet. Disco Volante är klar för sista söndagen i maj.
– Han har i vinter och vår vunnit fem lopp i Gulddivisionen och varit bäst i Sverige, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Disco Volante vann direkt i sin tävlingsdebut som treåring och har sedan stadigt utvecklats till en segervan häst som gått rakt upp i eliten. 25 segrar på 61 starter har det hunnit bli såhär långt med över fyra miljoner kronor på kontot.

Disco Volante slutade oplacerad i Elitloppet ifjol men har fortsatt att utvecklas hela tiden och 2020 har varit ett bra år med en rad segrar. Sex vinster på åtta starter ståtar han med och inför senaste starten, när det dessvärre blev galopp i Paralympiatravets final, så hade han fyra raka vinster. Sjuåringen får nu chans till revansch i Elitloppet 2020 på Solvalla.

– Han har i år varit både tuffare och bättre än ifjol och är dessutom väldigt explosiv bakom startbilen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

DISCO VOLANTE

Ålder: 7 år
Kön: Valack
Far: Scarlet Knight
Mor: Glorify
Starter/Resultat: 61 (25-5-4)
Intjänat: 4 305 665 SEK
Rekord: 1.09,9 autostart (1640m)
Ägare: Stall Courant AB
Tränare: Stefan Melander
Skötare: Jenny Gustafsson
Uppfödare: Jan Johansson
Nationalitet: Svensk