Ytterligare ett sto tar plats bland de sexton. Foto: TR Bild

Ytterligare ett sto tar plats bland de sexton.
Decision Maker är klar för sista söndagen i maj och Elitloppet 2024.
– Hon är en segermaskin som har utvecklats enormt och nu tar steget in i den högsta eliten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Decision Maker har tävlat mycket i årgångsloppen både som tre- och fyraåring. Hon kvalade bland annat in till den korta E3-finalen 2022 och under 2023 vann hon både uttagningslopp och semifinal av Breeders Crown’.

Som fyraåring segrade hon i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla och hon var under den sommaren också tvåa i Prix Diana Zet 2023 bakom redan Elitloppsinbjudna Joviality. Hon avslutade sedan året med att vinna finalen av STL-Stoeliten på Solvallas annandagstrav.

Hon har nu tio segrar på de tolv senaste starterna och efter att ha vunnit Lovely Godivas Minne på Åbytravet i den senaste starten väntar nu Elitloppet för första gången för Decision Maker. Tränare Stefan Melander har vunnit världens största sprinterlopp både med Iceland 2010 och Nuncio 2016 och har nu en ny möjlighet.

– Jag gillar henne skarpt och vet inte hur bra hon är, säger tränaren Stefan Melander.

Decision Maker är den fjortonde hästen i Elitloppet 2024 och nu återstår två platser varav den ena går till segraren av H.K.H Prins Daniels lopp kl. 18.20 på Gävletravet i dag, lördag.

Fakta Decision Maker
Ålder: 5 år
Kön: Sto
Far: Nuncio
Mor: Full Authority
Starter/Resultat: 38 (14-7-1)
Intjänat: 2 735 250 SEK
Rekord: 1.10,2 autostart (1640 meter)
Ägare: Stall T.Z. (Stefan Melander)
Tränare: Stefan Melander
Skötare: Sanna Ljungberg
Uppfödare: Stefan T.Z. Melander HB
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2024. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige), Capital Mail (Italien), Borups Victory (Sverige), Bengurion Jet (Italien), Gaspar de Brion (Frankrike), Decision Maker (Sverige).


Andra nyheter