Det blir ännu mer franskt bakom startbilen sista söndagen i maj. Gaspar de Brion tar plats nummer tretton. Foto: Gerard FORNI

Det blir ännu mer franskt bakom startbilen sista söndagen i maj.
Gaspar de Brion tar plats nummer tretton.
– Gaspar de Brion är en joker i årets upplaga. Han imponerade stort på mig i loppet senast då han slog både Idao de Tillard och Hohneck, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Gaspar de Brion blev tvåa i storloppet Prix des Ducs de Normandie i franska Caen den gångna helgen, där han var före stora delar av den franska eliten, och efter den insatsen har kretsen runt hästen fått ta emot en rosa biljett till Elitloppet 2024. Starten i Elitloppet blir första gången som den åttaårige valacken kommer till Sverige.

Gaspar de Brion hade en fin höst ifjol där han först vann Grand Prix Anjou-Maine och senare plockade hem Grand Prix du Sud-Ouest i Toulouse med 81 000 euro i förstapris – vilket är karriärens största seger. I år har han vunnit Prix du Forez på Vincennes travbana.

Tränare Matthieu Abrivard har deltagit som kusk flera gånger tidigare i Elitloppet – de senaste två åren har han tagit sig till final med Vivid Wise As och nu kommer han med en egentränad häst till Solvalla. 

– Elitloppet är ett enormt lopp och jag gillar att tävla på Solvalla. Min häst är i toppform och jag ser fram emot loppet, säger Matthieu Abrivard.

Det återstår nu endast tre platser till Elitloppet den 26 maj. Nästa häst bjuds in på lördag 18 maj och dagen efter ska startfältet vara klart.

Fakta Gaspar de Brion
Ålder: 8 år
Kön: Valack
Far: Singalo
Mor: Rolls de Brion
Starter/Resultat: 52 (16-8-5)
Intjänat: 594 620 Euro
Rekord: 1.10,3 voltstart (2450 meter)
Ägare: Ecurie LD-M. Abrivard
Tränare: Matthieu Abrivard
Skötare: Aurélie Amourette
Uppfödare: Loïc Désiré Abrivard
Nationalitet: Fransk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2024. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige), Capital Mail (Italien), Borups Victory (Sverige), Bengurion Jet (Italien), Gaspar de Brion (Frankrike).


Andra nyheter