Foto: TR Bild

Dags för debut i världens största sprinterlopp!
Borups Victory är klar för Elitloppet den 26 maj.
– Han har länge varit en snackhäst och nu har han blommat ut till en riktig klasshäst, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot
.

På Umåkers travbana avgjordes klassiska Guldbjörken och det blev i år en enkel spetsseger för favoriten Borups Victory. Segertiden skrevs till 1.11,7 över 2140 meter med autostart och efter loppet levererades en rosa biljett av Solvallas sportchef Anders Malmrot – vilket innebär att Borups Victory nu är häst nummer elva i Elitloppet 2024.

Borups Victory, som delägs av bland andra hockeystjärnan Mats Sundin, sprang in över 2,3 miljoner kronor 2023 där han tog fyra vinster inom STL och var tvåa i de båda Grupp I-loppen Margareta Wallenius-Klebergs Pokal och Sundsvall Open Trot.

Karriärens största seger tog han i slutet på april månad då han vann Seinäjoki Race 2024 och nu blir det första gången i Elitloppet för både tränare Daniel Wäjersten och Borups Victory.

– Det är tio av tio, svarade tränaren Daniel Wäjersten direkt efter loppet på frågan om hur nöjd han var, och fortsatte sen:
– Han var avslappnad och fin bakom bilen och jag ville verkligen vara med och få en bra position.

Fakta Borups Victory
Ålder:
6 år
Kön: Hingst
Far: Googoo Gaagaa
Mor: Borups Julia
Starter/Resultat: 31 (14-8-1)
Intjänat: 4 273 315 SEK
Rekord: 1.10,7 autostart (2140 meter)
Ägare: Stall Droad AB
Tränare: Daniel Wäjersten
Skötare: Moa Bylund
Uppfödare: Gustaf Thulin
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2024. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige), Capital Mail (Italien), Borups Victory (Sverige).


Andra nyheter