Mister Hercules kommer till Elitloppet 2023. Foto: TR Bild

Vinst i H.K.H. Prins Daniels lopp igår och efter att ha funderat på saken ett par timmar så blir det ett ja till Elitloppet 2023.
Mister Hercules tar plats nummer fjorton till sista söndagen i maj.
– Mister Hercules har alltid haft en skyhög kapacitet, men han har haft lite hyss för sig. När han vaknar på rätt sida kan han göra lopp som få klarar av, säger tränare Daniel Redén.

Mister Hercules vann lördagens race på Gävletravet på sin nya rekordtid 1.09,7 över 1609 meter trots ett mycket tungt lopp i tredjespår stora delar av loppet. Karriärens största seger hittills kom då han vann finalen i Breeders’ Crown som treåring 2020 och i år har han förutom lördagens vinst i H.K.H. Prins Daniels lopp också hunnit med att vinna finska storloppet Seinäjoki Race.

Den rosa biljetten innebär att det blir det start i Elitloppet för allra första gången för Mister Hercules och det återstår nu bara två platser – vilka kommer att presenteras senare under dagen.

– Mister Hercules har alltid varit en snabb häst och nu verkar alla bitar ha fallit på plats. Han var fantastisk i Gävle och tog sin plats mycket välförtjänt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Segern innebär att tränare Daniel Redén nu har tre hästar med i årets Elitlopp. De övriga två är Don Fanucci Zet och Hail Mary.

Spårlottningen till de två försöken av Elitloppet 2023 sker i TV12 klockan 17.30 i dag söndag 21 maj.

Fakta Mister Hercules
Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Trixton
Mor: Baghdad Dream
Starter/Resultat: 36 (17-5-2)
Intjänat: 6 449 656 SEK
Rekord: 1.09,7 autostart (1609m)
Ägare: Stall Zet (Daniel Redén)
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ninni Gardelin
Uppfödare: Ecurie Jean-Pierre Barjon
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Hohneck (Frankrike), Stoletheshow (Sverige), Hail Mary (Sverige), Brother Bill (Sverige), Vernissage Grif (Italien), Ultion Face (Sverige), Mister Hercules (Sverige).


Andra nyheter