Night Brodde är klar för Elitloppet 2022. Foto: TR Bild

Folket har sagt sitt – häst nummer sexton är klar för sista söndagen i maj.
Night Brodde kommer till Solvalla och Elitloppet 2022.
– Han har med sina prestationer under våren blivit ett hett namn i Elitloppsdiskussionen och tog en jordskredsseger i omröstningen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sista platsen till årets upplaga av Elitloppet blev i år en omröstning mellan tre hästar där kandidaterna som gjorde upp var Calle Crown, Night Brodde och Stoletheshow. Intresset för att rösta var stort och totalt kom det in 51 627 röster från lördag kväll fram till söndag förmiddag. När dessa var räknade stod det klart att Night Brodde som tränas av Conrad Lugauer tar den sista platsen efter att ha fått hela 79 procent av rösterna.

Han vann Elitsprintern på Solvalla under Elitloppshelgen ifjol på sin rekordtid 1.09,5 över sprinterdistans, vilket är karriärens största seger hittills för Night Brodde. Han kommer närmast från en tredjeplats i finalen av Paralympiatravet på Åby och nu blir det debut i Elitloppet – därmed så är också alla sexton deltagare klara till Elitloppet 2022.

– Med sin startsnabbhet så kommer Night Brodde att bli en faktor i sitt Elitloppsförsök, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Night Brodde

Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Up And Quick
Mor: Nagajka
Starter/Resultat: 60 (18-6-5)
Intjänat: 3 250 115 SEK
Rekord: 1.09,5 autostart (1640m)
Ägare: Stall Pevero (Conrad Lugauer)
Tränare: Conrad Lugauer
Skötare: Johanna Hansson
Uppfödare: Brodda Stuteri AB & Stall Anderberg AB
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige), Who’s Who (Sverige), Hail Mary (Sverige), Brother Bill (Sverige), Mister F Daag (Belgien), Click Bait (Sverige), Night Brodde (Sverige).


Andra nyheter