Önas Prince är klar för Elitloppet 2022. Foto: TR Bild.

Han var en av kullens två stora under fjolåret – nu är det dags att ta nästa steg.
Önas Prince blir häst nummer åtta in i Elitloppet 2022.
– Han hade en fantastisk säsong med nästan sju miljoner insprunget ifjol och med ett lopp i kroppen var han härlig att skåda vid segern i Örebro under lördagen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Önas Prince hade en bra treåringsäsong med seger i bland annat Vårfavoriten på Solvalla och Premio Going Kronos på hemmabanan Jägersro där det totalt blev över 1,4 miljoner insprunget, men det var ifjol som fyraåring som Önas Prince hade sitt stora genombrott.

På fjorton starter blev det tolv segrar under 2021 och hela 6 880 500 kronor in på kontot där Önas Prince var en av två dominanter i kullen. Han segrade i Kungapokalen på Åby, Sprintermästaren i Halmstad och han vann även Breeders Crown i Eskilstuna – samtliga dessa tre var miljonsegrar. Önas Prince blev dessutom tvåa i Svenskt Travderby på Jägersro bakom Calgary Games vilket inbringade ytterligare två miljoner kronor och hans fantastiska säsong är bland de bästa tävlingssäsonger en svensk fyraåring har haft.

Efter en tredjeplats i årets första start så vann Önas Prince Håkan Lillis Olssons Lopp – den sista deltävlingen i Paralympiatravet – i imponerande stil under lördagen och den segern innebär att femåringen nu är Elitloppsredo.

Solvallas sportchef Anders Malmrot meddelade i V75 Direkt i TV4 att kretsen runt Önas Prince fått ta emot en rosa biljett efter loppet, vilket gör att åtta hästar och halva startfältet är klart för Elitloppet 2022.

– Önas Prince vann Sprintermästaren ifjol och visade då att två heat inte är något problem, säger Anders Malmrot.

Fakta Önas Prince

Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Chocolatier
Mor: Sobra
Starter/Resultat: 29 (21-1-2)
Intjänat: 8 577 700 SEK
Rekord: 1.09,6 autostart (1640m)
Ägare: Per Nordström AB, P Hansson & R Nilsson
Tränare: Per Nordström
Skötare: Emma Nordström
Uppfödare: Tomas Jonsson, Nossebro
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Back Of The Neck (USA), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige).


Andra nyheter