Extreme vid segern i European Championship 5-years old. Foto: TR Bild

Efter en bländande årsdebut är häst nummer fem klar för sista söndagen i maj.
Danske Extreme kommer till Solvalla och Elitloppet 2022.
– Han har visat sig vara en komplett häst med startsnabbhet, styrka och speed, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den danska E-kullen har länge varit omtalad då den innehåller flera mycket bra hästar. Steen Juul-tränade Extreme är en av dem som haft ögonen på sig, och både i Sverige och på hemmaplan har vi tjusats av den bildsköne hingsten. Karriärens största seger kom i slutet av augusti 2020 då han tog hem finalen av Danskt Travderby med 573.000 danska kronor i förstapris – en säsong där det blev vinst i sex av elva starter och där han exempelvis också vann Jydsk 4-årings Grand Prix.

Extremes bästa säsong penningmässigt är dock från ifjol där vi fick se honom besöka Sverige betydligt oftare och han noterades för två av karriärens allra största segrar på svensk mark under 2021.

I European Championship för femåriga hästar på Åbytravet blev det seger före bland annat redan Elitloppsinbjudne Don Fanucci Zet (som vann Elitloppet ifjol) och i slutet av oktober tog han ytterligare en fin triumf då han vann C.L. Müllers Memorial för den högsta klassen på Jägersro – bara dessa två vinster inbringade 900.000 kronor under fjolårssäsongen.

Förra torsdagen på Åbytravet fick vi se honom göra första starten i år där han från ledningen enkelt lämnade sina konkurrenter över upploppet och vann överlägset. Sexårige Extreme visade att han är redo för ytterligare en tävlingssäsong och nu väntar karriärens största uppgift hittills.

I lördagens V75 Direkt i TV4 meddelade sportchef Anders Malmrot att Extreme är häst nummer fem som fått ta emot en rosa biljett till Elitloppet 2022 på Solvalla.

– Han är Danmarks bästa häst som visade sin höga kapacitet mot eliten redan ifjol och han såg lysande ut i årsdebuten, säger Anders Malmrot.

Fakta Extreme

Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Chocolatier
Mor: Swiss Watch
Starter/Resultat: 40 (21-7-4)
Intjänat: 3 641 398 kronor
Rekord: 1.09,7 autostart (1600m)
Ägare: Stald Cosmopolitan
Tränare: Steen Juul
Skötare: Camilla Juul
Uppfödare: Bjarke Thomsen
Nationalitet: Dansk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Back Of The Neck (USA), Extreme (Danmark)


Andra nyheter