Titelförsvararen Don Fanucci Zet är första hästen att bli inbjuden till Elitloppet 2022. Foto: TR Bild

Först i mål ifjol – i år är han den första hästen som får en rosa biljett.
Don Fanucci Zet kommer för att försvara sin titel. 
– Han vann på den hittills snabbaste finaltiden i Elitloppets historia 2021 och är ett måste i Elitloppet 2022, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Tränare Daniel Redén får därmed chansen att på nytt ta hem segern i Elitloppet på Solvalla. Fram till fjolårets start så var Don Fanucci Zets främsta meriter vinsten i Sprintermästaren 2020 samt andraplatsen i Svenskt Travderby samma år vilket inbringade 1,2 respektive 2 miljoner kronor.

Som en av fjolårets favoriter så kom han dock att visa att han är i världseliten för att stanna och tog hem sitt livs största seger i Elitloppet 2021 med tre miljoner i förstapris.

Efter att ha slutat tvåa i försöket från det svåra spår åtta så var Don Fanucci Zet sedan ännu bättre i finalen – där han via en virvlande avslutning spurtade förbi sina konkurrenter och vann på rekordtiden 1.08,9 över 1609 meter ihop med körande Örjan Kihlström.

I år blir det en ny start på hemmaplan då det i samband med lördagens V75 Direkt i TV4 meddelades att Don Fanucci Zet är den allra första hästen att bli inbjuden till Elitloppet 2022 den sista helgen i maj.

– Han är en otroligt bra häst med en särdeles teknik, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot

Fakta Don Fanucci Zet

Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Hard Livin
Mor: Kissed By The West
Starter/Resultat: 29 (16-7-3)
Intjänat: 9 650 808 SEK
Rekord: 1.08,9 autostart (1609m)
Ägare: Stall Zet (Daniel Redén)
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Uppfödare: Brixton Medical AB (Daniel Redén)
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige)


Andra nyheter