Stig H Johansson med Victory Tilly. Foto: TR Bild

Elitloppet blir världens vinstrikaste sulkylöpning 2022 där vinnaren av finalen tar hem fem miljoner kronor på Solvalla. Och det kryddas med ett nyinstiftat evigt vandrande pris som delas ut av en legendarisk Elitloppsprofil: Stig H Johanssons Pokal!

Stig H Johansson har i mer än 50 år varit en maktfaktor inom svensk travsport och för Elitloppet är han en levande ikon. Stig H selade ut sin första Elitloppshäst 1971 (Big Elma)) och har sedan deltagit som kusk i 28 Elitlopp, som tränare i 32 – med sex vinster som facit.

– Elitloppet är gulddagen för alla intresserade av travsport i det här landet, säger Stig H Johansson.

Stig H Johanssons Elitloppsvinnare i kronologisk ordning är The Onion, Utah Bulwark, Napoletano, Peace Corps, Gum Ball och Victory Tilly.

Att han i person blir ytterligare förknippad med Elitloppet påverkar även Stig H.

– Alla som varit på hög nivå i olika sorters tävlingar hade sett det här som smickrande. Inte minst eftersom det är så trevligt att bli påmind om vissa saker som man gjort riktigt bra, berättar Johansson.

Stig H Johanssons Pokal kommer varje år fyllas på med inskription av Elitloppsvinnarens namn.

– Ingen förknippas mer med Elitloppet än Stig H Johansson. Vi på Solvalla gläds något enormt över att Elitloppet nu får en pokal som bär hans namn, berättar Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

För mer information:

Anders Malmrot, sportchef Solvalla
Tel: +46 70 636 00 58
Mejl:

 


Andra nyheter