Foto: TR Bild

Årets säsong har redan inbringat över en miljon kronor i prispengar – nu blir det ett andra försök i Elitloppet. Disco Volante är klar för sista söndagen i maj.
– Han har i vinter och vår vunnit fem lopp i Gulddivisionen och varit bäst i Sverige, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Disco Volante vann direkt i sin tävlingsdebut som treåring och har sedan stadigt utvecklats till en segervan häst som gått rakt upp i eliten. 25 segrar på 61 starter har det hunnit bli såhär långt med över fyra miljoner kronor på kontot.

Disco Volante slutade oplacerad i Elitloppet ifjol men har fortsatt att utvecklas hela tiden och 2020 har varit ett bra år med en rad segrar. Sex vinster på åtta starter ståtar han med och inför senaste starten, när det dessvärre blev galopp i Paralympiatravets final, så hade han fyra raka vinster. Sjuåringen får nu chans till revansch i Elitloppet 2020 på Solvalla.

– Han har i år varit både tuffare och bättre än ifjol och är dessutom väldigt explosiv bakom startbilen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Disco Volante
Ålder: 7 år
Kön: Valack
Far: Scarlet Knight
Mor: Glorify
Starter/Resultat: 61 (25-5-4)
Intjänat: 4 305 665 SEK
Rekord: 1.09,9 autostart (1640m)
Ägare: Stall Courant AB
Tränare: Stefan Melander
Skötare: Jenny Gustafsson
Uppfödare: Jan Johansson
Nationalitet: Svensk

Om Elitloppet
Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige), Tae Kwon Deo (Sverige), Missle Hill (Sverige), Looking Superb (Norge), Makethemark (Sverige), Cokstile (Italien), Sorbet (Sverige), Earl Simon (Sverige), Racing Mange (Sverige), Propulsion (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Disco Volante (Sverige).

I år arrangeras Elitloppshelgen utan publik. Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken. Travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde.


Andra nyheter