Foto: TR Bild

Det blir ett nytt försök i Elitloppet – närmare bestämt det femte i ordningen. Propulsion kommer återigen till Solvalla.
– Det känns fantastiskt att en av svensk travsports största profiler är klar för loppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

 Meritlistan kan göras lång på den nioårige hingsten. Över 31 miljoner kronor insprunget hittills i karriären där vi bland annat hittar storsegrar i Åbys Stora Pris, UET Trotting Masters, Olympiatravet, Hugo Åbergs Memorial, Norrbottens Stora Pris och Årjängs Stora Sprinterlopp bara för att nämna några – flera av dem har han vunnit mer än en gång.

Propulsion har dessutom deltagit i både Grand Prix d’Amerique och Elitloppet flera gånger. Fyra, tvåa, tvåa, fyra är Propulsions facit vad gäller just tidigare Elitloppsstarter. Det har länge varit oklart hur det skulle bli med Elitloppet 2020 för en av förhandsfavoriterna, men under lördagen så meddelades att häst nummer tretton in i årets upplaga är Propulsion.

Tränare Daniel Redén gav grönt ljus till en rosa inbjudan efter det finslipande träningspasset och Propulsion, som inte startat sedan slutet på januari, kommer därmed att gå rakt ut i Elitloppet 2020.

– Sista helgen i maj vore sig inte lik utan honom, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

2020 blir Propulsions femte start i Elitloppet.

Fakta Propulsion
Ålder: 9 år
Kön: Hingst
Far: Muscle Hill
Mor: Danae
Starter/Resultat: 77 (38-15-8)
Intjänat: 31 268 693 SEK
Rekord: 1.08,1 autostart (1609m)
Ägare: Stall Zet
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Ellinor Wennebring
Uppfödare: Caldwell F V & Bluestone Farms LLC
Nationalitet: Svensk

Om Elitloppet
Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige), Tae Kwon Deo (Sverige), Missle Hill (Sverige), Looking Superb (Norge), Makethemark (Sverige), Cokstile (Italien), Sorbet (Sverige), Earl Simon (Sverige), Racing Mange (Sverige), Propulsion (Sverige)

I år arrangeras Elitloppshelgen utan publik. Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken. Travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde.


Andra nyheter