De flesta vet precis vad en Elitloppshelg handlar om. Andra inte. Här följer praktiska tips som kan vara bra att känna till.

1. Lämna bilen hemma.
Att ta bilen till Solvalla under Elitloppshelgen är inte att rekommendera. Parkeringen utanför Solvalla är inte särskilt stor, så lämna bilen hemma om du kan. Måste du ta bilen kostar parkering 100 kronor, swish eller kontantbetalning gäller.
2. Förköp din biljett på webben
Genom att förköpa din biljett online kommer du snabbare igenom entrén och slipper onödigt köande. Ska du gå hela helgen sparar du dessutom 200 kr på helgbiljetten som endast kan köpas online. Köp helgbiljetten här!
3. Ta med kontanter.
Det kan vara kö till bankomater och uttagsmöjligheter på Solvalla under Elitloppshelgen, så se gärna till att ta med kontanter.
4. Glöm inte solkrämen
Vädret är alltid en viktig faktor när det drar ihop sig till Elitloppet. Kom förberedd – i år ser det ut att vara bra med solkräm och keps!
5. Respektera traditionen.
Elitloppet är, och har alltid varit, en folkfest. Till skillnad mot en del andra evenemang i samma storlek förekommer i princip inget våld. Se därför till att visa hänsyn mot alla, så att den stämning som gjort Elitloppet känt över hela världen får leva vidare. Och du – om du inte vill vara med i inspringet, kom efter entréerna öppnat. Innan dess ser det ut som på bilden. Läs hålltiderna för dagarna här.
6. Lägg en slant på travprogrammet.
Investera gärna i Solvallas banprogram på plats, där framgår det mesta du behöver veta kring Elitloppshelgen. Med full koll på starttider och startlistor på samtliga lopp, tidigare års vinnare och olika evenemang på arenaområdet blir det enklare att orientera sig. Travprogram finns att köpa på arenan eller att ladda hem som pdf på webben här!
7. Förbered dig på visitering.
Underlätta långa köer vid insläppet genom att öppna upp dina väskor vid entrén. Inpasseringen kommer då att gå smidigare och glöm inte att det är nolltolerans för att ta in medhavd alkohol.


Andra nyheter