fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

24-26 maj 2024

Nedräkning till elitloppet 24

HAIL MARY

HAIL MARY

Kvällens seger gav en direktplats till sista söndagen i maj.
Häst nummer elva till Elitloppet 2023 är Hail Mary.
– Han gjorde ett fantastiskt lopp ikväll och har visat att han är en topphäst som hör hemma i Elitloppet, sade körande Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

 

Precis som de senaste åren så väntade en rosa biljett vid mållinjen på vinnaren under onsdagskvällen. Vägen till Elitloppet, Meadow Roads lopp på Solvalla, blev ett mycket sevärt race i högt tempo där Hail Mary till slut stod som segrare. Han spurtade till vinst på fina segertiden 1.09,1 över 1640 meter vilket också blev nytt rekord för hans del.

Hail Marys största seger i karriären togs i Svenskt Travderby 2020 som fyraåring och samma år vann han även Breeders Crown. Förra året klev han in i den äldre eliten på allvar genom att vara tvåa i Elitloppet och nu får han en ny chans i Elitloppet 2023 – vilket också innebär att tränare Daniel Redén har två hästar klara för årets upplaga.

Sportchef Anders Malmrot var mycket nöjd med kvällens segrare.

– Hail Mary ser ännu starkare ut i år. Han har svarat för två mycket fina prestationer i år och det var en välförtjänt seger han tog ikväll i Meadow Roads lopp, säger Anders Malmrot.

Under onsdagen reds även Solvalla Hästägarförenings Montépokal där en direktplats till Montéeliten stod på spel. Vinnare blev Diamant De Larre ihop med Jonathan Carre som infriade det stora favoritskapet i kvällens lopp. Hästen tränas av Henk Grift och efter segern har Diamant De Larre nu en av de tio platserna till Montéeliten som rids söndagen den 28:e maj under Elitloppshelgen på Solvalla.

HAIL MARY

Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Googoo Gaagaa
Mor: Dreams U.S.
Starter/Resultat: 35 (23-7-0)
Intjänat: 11 753 000 SEK
Rekord: 1.09,1 autostart (1640m)
Ägare: Stall Mary AB, m fl
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Jenny Sundin
Uppfödare: Jörgen Sjunnesson & Holger Gustavsson
Nationalitet: Svensk

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.