Hail Mary är klar för Elitloppet 2022. Foto: TR Bild.

Vinst i comebacken och dags att göra debut i Elitloppet.
Hail Mary är häst nummer tolv att bli klar för sista söndagen i maj.
– Han var kullens kung efter segern i Derbyt 2020 och ska givetvis ha en plats i Elitloppet efter sin imponerande comeback, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det blev seger redan i tävlingsdebuten och många minns särskilt Hail Marys andra start i livet då han trots en galopp i sista kurvan kom tillbaka och vann, men även om det blev seger i fem av sex starter som treåring är det som fyraåring han slog igenom på allvar.

Under fyraåringssäsongen sprang Hail Mary in över 6,8 miljoner kronor där det bland annat blev vinst i Margaretas Tidiga Unghästserie och sedan försök och final i Breeders Crown, men höjdpunkten den hämtar vi från början av september – nämligen segern i Svenskt Travderby 2020 på Jägersro vilket är karriärens största vinst hittills. Från ledningen besegrade Hail Mary sina kullkamrater och totalt vann han tolv av de fjorton starter han gjorde det året. Förstapriset i Svenskt Travderby var fyra miljoner kronor och på hästgalan utsågs Hail Mary senare också till både årets fyraåring och årets häst för sitt fantastiska 2020.

Han hade inte setts till på en travbana sedan augusti 2021 inför sin comeback i början av maj i år, men Hail Mary tjusade travpubliken i Rättvik med att på kraftfullt vis vinna direkt för sin nya tränare Daniel Redén. Och alldeles nyss gick Hail Mary ett snabbjobb med Solvallas sportchef som publik och intrycket var så bra att siktet nu är inställt på Elitloppet 2022.

Det innebär att tränare Daniel Redén har tre hästar med i världens största travlopp – sedan tidigare är titelförsvararen Don Fanucci Zet inbjuden, samt Snowstorm Hanover som tog en direktplats genom sin seger i Meadow Roads lopp.

– Hail Mary har varit en snackhäst sedan han började starta. Han såg fantastisk ut i sin comeback och var även riktigt läcker i det senaste jobbet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Hail Mary

Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Googoo Gaagaa
Mor: Dreams U.S.
Starter/Resultat: 27 (20-3-0)
Intjänat: 7 694 000 SEK
Rekord: 1.10,1 autostart (1640m)
Ägare: Stall Mary AB, m fl
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Jenny Sundin
Uppfödare: Jörgen Sjunnesson & Holger Gustavsson
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige), Who’s Who (Sverige), Hail Mary (Sverige).

 


Andra nyheter