Lotteria-segraren Capital Mail är klar för sista söndagen i maj. Foto: Gerard FORNI

Det blir italienskt på plats nummer tio.
Lotteria-segraren Capital Mail är klar för sista söndagen i maj.– Han har redan visat att han hanterar försök och final på ett utmärkt sätt. Capital Mail kommer passa perfekt i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Gennaro Casillo tränar den sexårige hingsten som kommer från storloppsseger på Agnano-banan i Neapel. Gran Premio Lotteria avgjordes under onsdagen den första maj och precis som Elitloppet så körs sprinterloppet i Italien med försök och final. Capital Mail var bara bäst när han efter ett drygt halvvarv körde sig till ledningen och vann finalen efter en vass prestation. Förstapriset var cirka 2,6 miljoner kronor vilket är karriärens största seger.

På fransk mark vann han bland annat Critérium de Vitesse de Basse-Normandie och Grand Prix du Departement des Alpes-Maritimes under 2023 och det har blivit totalt över 900.000 euro insprunget hittills för Capital Mail – som Elitloppspubliken nu för första gången får välkomna till Solvalla.

Sportchef Anders Malmrot berättade i lördagens V75 Direkt i TV4 att kretsen runt Capital Mail tackat ja till den tionde rosa Elitloppsbiljetten till den 26 maj.
– Jag är lycklig över att få tävla i Elitloppet och jag vet att Capital Mail kommer vara en stark konkurrent i det tuffaste Elitloppet på över tio år, säger tränaren Gennaro Casillo.

Fakta Capital Mail
Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Nad Al Sheba
Mor: Unicona Golden
Starter/Resultat: 46 (16-8-3)
Intjänat: 933 627 Euro
Rekord: 1.09,5 autostart (1609m)
Ägare: Saverio Cortese
Tränare: Gennaro Casillo
Skötare: Claudiu Sescu
Uppfödare: Alfredo Morozzi
Nationalitet: Italiensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 24-26 maj 2024. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2024: Idao de Tillard (Frankrike), Francesco Zet (Sverige), Joviality (Sverige), Hohneck (Frankrike), A Fair Day (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Horsy Dream (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Önas Prince (Sverige), Capital Mail (Italien).


Andra nyheter