Best Ofdream Trio tar den sista platsen till Elitloppet 2023. Foto: TR Bild

Det blir norskt på plats sexton till sista söndagen i maj.
Best Ofdream Trio har fått en rosa biljett och därmed är startfältet komplett till Elitloppet 2023.
– Första gången jag såg Elitloppet var 1973 då Ego Boy vann och jag har aldrig varit i närheten av att ha en egen häst med. Elitloppet är det största för en liten norsk tränare och Best Ofdream Trio har både styrka och speed för att vara med. Vi är väldigt glada för inbjudan, säger tränare Erik Killingmo.

Best Ofdream Trio var med i snacket som en tänkbar kandidat redan ifjol efter att ha varit tvåa i Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal, bakom San Moteur. Det blev ingen Elitloppsstart då, men innan året var slut hade han bland annat segrat i Anders Jahres Pokallöp samt noterats för en fjärdeplats i Åbys Stora Pris.

Totalt blev det över 1,1 miljoner kronor insprunget 2022, men efter en problemfylld vinter dröjde det med årsdebuten för Best Ofdream Trio som inte hade synts till på nästan ett halvår då han gjorde årsdebut på Biri Travbana i mitten på maj. Best Ofdream Trio sprintade undan till enkel seger i comebacken på spänstiga ben och efter det intrycket blir det han som tar den sista platsen till Elitloppet 2023.

I TV12 presenterade Solvallas sportchef Anders Malmrot precis Best Ofdream Trio som sista Elitloppshäst och nu är det bara en kort stund kvar innan de två försöken ska lottas till Elitloppet 2023. Lottningen sker kl. 17.30 i TV 12.

– Best Ofdream Trio var en uppstickare ifjol med några härliga uppvisningar och är nu tillbaka i bländande författning. En mycket karismatisk häst som får sitt elddop i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Best Ofdream Trio
Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Nad Al Sheba
Mor: Lory Trio
Starter/Resultat: 51 (18-7-2)
Intjänat: 1 694 443 NOK
Rekord: 1.09,6 autostart (1640m)
Ägare: Stall Toftner
Tränare: Erik Killingmo
Skötare: Lise Johansen
Uppfödare: Scuderia Trio S.R.L.
Nationalitet: Norsk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Hohneck (Frankrike), Stoletheshow (Sverige), Hail Mary (Sverige), Brother Bill (Sverige), Vernissage Grif (Italien), Ultion ,Face (Sverige), Mister Hercules (Sverige), Usain Töll (Italien), Best Ofdream Trio (Norge),


Andra nyheter