Stoletheshow klar för Elitloppet 2023. Foto: Kanal75

Seger i miljonloppet Finlandia Ajo och direktplats till sista söndagen i maj.
Efter dagens vinst är Stoletheshow häst nummer tio in i Elitloppet 2023.
– Han gjorde en mycket stark insats. Jag tyckte att det kändes bra i sista sväng och Stoletheshow avgjorde sedan på ett bra vis över upploppet, sade körande Magnus A Djuse efteråt.

Precis som de senaste åren så innebär vinst i finska storloppet Finlandia Ajo en direktplats till Elitloppet på Solvalla. Under söndagen avgjordes en spännande upplaga där det till slut var Stoletheshow som stod som segrare efter att ha varit starkast från utvändigt ledaren. Förstapriset i Finlandia Ajo var 110.000 euro och efter vinsten väntar nu en debut i Elitloppet för honom. 

Stoletheshows största seger kom 2022 i Oslo Grand Prix och efter söndagens storloppsseger har han sprungit in närmare tio miljoner kronor. Solvallas sportchef Anders Malmrot var väldigt nöjd med att dagens vinnare blir Elitloppets tionde deltagare.

– Stoletheshow gjorde en ruskigt bra prestation och det var kul att se honom i det här skicket idag. Han var med i snacket under fjolåret och får nu chansen i Elitloppet 2023, säger Anders Malmrot.

Fakta Stoletheshow
Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Dream Vacation
Mor: Abba Hall
Starter/Resultat
: 73 (23-20-8)
Intjänat: 9 990 938 SEK
Rekord: 1.10,0 autostart (1609m)
Ägare: Global Glide AB
Tränare: Frode Hamre
Skötare: Amalie Børdal Lyssand
Uppfödare: Per-Rune Pollestad och Ordin Larsen
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Horsy Dream (Frankrike), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige), Go On Boy (Frankrike), Don Fanucci Zet (Sverige), Hohneck (Frankrike), Stoletheshow (Sverige),


Andra nyheter