Önas Prince är den sjätte hästen som får en rosa biljett. Foto: TR Bild

Galopp i finalen i fjol – nu kommer han tillbaka för att ta revansch.
Önas Prince är den sjätte hästen som får en rosa biljett.
– Målet har varit solklart sedan galoppen i sista sväng – vi skulle vara med i år igen i Elitloppet och denna gången kommer vi med ett ännu starkare ekipage, säger tränare Per Nordström.

Meritlistan kan göras lång då det gäller Önas Prince och många minns honom främst som en av kullens två stora under fyraåringssäsongen där han tog hem Kungapokalen på Åby, Sprintermästaren i Halmstad och även vann Breeders Crown i Eskilstuna – alla med en miljon kronor eller mer i förstapris. Önas Prince slutade dessutom tvåa i Svenskt Travderby på Jägersro som fyraåring och landade på hela 6 880 500 kronor totalt insprunget under 2021.

Efter att ha vunnit Håkan “Lillis” Olssons lopp i Örebro som femåring bjöds han in till Elitloppet förra året. Önas Prince var trea i sitt försökslopp innan han sedermera galopperade bort en framskjuten placering i finalen.

I år har han hunnit med två starter vilket givit två segrar och efter vinsten på Annandag Påsk i Halmstad där han segrade överlägset på 1.09,6 över kort distans så får Elitloppspubliken nu för andra gången se honom som en av de sexton deltagarna. Solvallas sportchef Anders Malmrot meddelade i V75 Direkt i TV4 under lördagen att Önas Prince är häst nummer sex att bli klar för Elitloppet 2023.

– Han ser ännu starkare ut i år där han var lysande i sin senaste start och Önas Prince har förtjänat sin inbjudan, säger Anders Malmrot.

Fakta Önas Prince

Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Chocolatier
Mor: Sobra
Starter/Resultat: 41 (26-1-4)
Intjänat: 9 924 457 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: Per Nordström AB, P Hansson & R Nilsson
Tränare: Per Nordström
Skötare: Emma Nordström
Uppfödare: Tomas Jonsson
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Horsy Dream (Frankrike), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Just Believe (Australien), Önas Prince (Sverige)


Andra nyheter