Vivid Wise As fick en rosa biljett och kommer återigen till Solvalla. Foto: TR Bild

Elitloppspubliken får välkomna honom en fjärde gång.
Vivid Wise As fick en rosa biljett och kommer återigen till Solvalla.
– Att vinna Elitloppet har alltid varit min högsta dröm och det är härliga känslor hos mig och mitt team över att på nytt ha fått en inbjudan. Låt oss hoppas att det kan vara Vivid Wise As tur i år, säger tränaren Alessandro Gocciadoro.

Galopp, tvåa och fyra är facit i Elitloppet hittills för Vivid Wise As. 2021 lade han beslag på andraplatsen efter att ha varit i ledningen under större delen av finalen, men fick då ge sig mot Don Fanucci Zet kort före mål. I fjol var han fyra bakom Etonnant och i år väntar som sagt ett nytt Solvallaäventyr för Vivid Wise As efter att ha övertygat i en storloppssseger på franska rivieran.

Vinsten i Grand Criterium de Vitesse senast, på tiden 1.09,1 över Elitloppsdistansen 1609 meter, togs efter en ursinnig spurt över det långa upploppet, och det var den tredje segern för Vivid Wise As i Frankrikes största sprinterlopp. Karriärens allra största triumf kommer från 2022 då Vivid Wise As vann Prix de France på Vincennes med 180.000 euro till vinnaren.

Nu får han chansen att slå detta då han på nytt är en av de sexton inbjudna till sista söndagen i maj, vilket Solvallas sportchef Anders Malmrot avslöjade I lördagens V75 Direkt i TV4, och fyra hästar är därmed klara för Elitloppet 2023.

– Vivid Wise As var tvåa 2021 och efter att ha vunnit Grand Critérium de Vitesse på ett imponerande sätt är han åter en given Elitloppshäst, säger Anders Malmrot.

Fakta Vivid Wise As

Ålder: 9 år
Kön
: Hingst
Far: Yankee Glide
Mor
: Temple Blue Chip
Starter/Resultat: 76 (30-9-5)
Intjänat
: 2 719 788 Euro
Rekord: 1.08,6 autostart (1609m)
Ägare
: Scuderia Bivans SRL
Tränare
: Alessandro Gocciadoro
Skötare: Omar Ben Ahmam
Uppfödare: Scuderia Wise H Sas
Nationalitet: Italiensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Horsy Dream (Frankrike), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien)


Andra nyheter