Horsy Dream kommer till Elitloppet 2023 Foto: Gérard Forni

Färsk storloppsvinnare och nu står det klart att vi får se den franska stjärnan i Elitloppet för första gången.
Horsy Dream är häst nummer två att bli inbjuden till sista söndagen i maj.
– Elitloppet är ett lopp man drömmer om och jag älskar att tävla framför en stor publik. Svårigheten med försök och final samma dag gör det hela extra kittlande och jag ser fram emot att komma med min häst till Solvalla, säger Pierre Belloche.

Sexårige Horsy Dream har varit en av vinterns stora snackhästar i Frankrike. Han var spelfavorit i självaste Prix d’Amerique efter fyra raka segrar, där vinsterna i Prix Tenor de Baune och Prix de Belgique togs på imponerande vis. När krutröken lagt sig så fick han nöja sig med en åttondeplats men fick sedan snabb revansch i storloppet Prix de Selection på Vincennes travbana. Segertiden blev 1.10,5 över 2200 meter voltstart och han belönades med 108.000 euro i förstapris.

I lördagens Vinnare V75 i TV4 berättade Solvallas sportchef Anders Malmrot att kretsen runt Horsy Dream nu har fått ta emot en rosa biljett och att han därmed är den andra hästen som är klar för Elitloppet 2023.

– Horsy Dream är en av Frankrikes bästa hästar och han har både styrka och speed som jag tror kommer passa perfekt på Solvalla. Ett toppnamn att få välkomna till Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Horsy Dream

Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Far: Scipion Du Goutier
Mor: Bonanza Du Closet
Starter/Resultat: 30 (15-2-3)
Intjänat: 549 470 Euro
Rekord: 1.10,1 autostart (2100m)
Ägare: Ecurie Du Closet
Tränare: Pierre Belloche
Skötare
: Laurent Menou
Uppfödare: Jean Marie Deschamps
Nationalitet: Fransk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2023: San Moteur (Sverige), Horsy Dream (Frankrike)


Andra nyheter