Foto: Solvalla

Den 25:e februari presenteras årets första Elitloppshäst.
Två dagar senare släpps restaurangbiljetterna till årets publikfest på Solvalla.
– Ställ alarmet på 09.00 måndag 27 februari, säger Solvallas VD Jörgen Forsberg.

Solvalla kan ta emot cirka 10.000 sittande gäster, men när Restaurangbiljetterna till Elitloppet 26-28 maj släpps är åtgången strykande.

– Det är en folkfest och många har sina favoritplatser. Vill man vara med och välja bland dessa så gäller det att vara på tårna 27 februari, säger Solvallas VD Jörgen Forsberg.

Precis som ifjol är Elitloppet årets största travlopp i världen med fem miljoner kronor till vinnaren. Solvalla har fortsatt jobbat med säkerheten kring arrangemanget med tydligare festivalområden – allt för att skapa en trygg folkfest.

– Även i år kommer vi ha ett publiktak på 27.000 personer och de ges alla möjligheter att trivas. Våra ambitioner är höga, både sportsligt och kulinariskt, det ska vara en upplevelse att gå på Elitloppet, säger Forsberg.

Här är restaurangerna som det säljs biljetter till från och med måndag 27 februari kl. 09.00.

KONGRESSEN
Restaurang Kongressen är byggd i etage och ligger i slutet av upploppet med vy över hela travbanan. I Kongressen serveras under Elitloppshelgen allt från en tvårätters lunch på fredagen till trerätters under lördagen och söndagen. Här finns också möjlighet till en exklusiv avsmakningsmeny med tillhörande dryckespaket.

VALLA KROG
Restaurang Valla Krog är byggd i etage ovanför legendariska E-läktaren längs upploppet. Med fantastisk utsikt över travbanan serveras under helgen en tvårätters meny och välkomstdrink.

BISTRON
Bistron erbjuder en magnifik utsikt över travbanan. Restaurangen är byggd i etage och ligger på plan 2 i Kongresshuset som är placerat i slutet av upploppet. Här serveras det dagens lunch under fredagen och buffé inkl. kaffe under lördagen och söndagen.

ETONNANT-TÄLTET
Uteservering under tak nära banan i målkurvan. Här sitter du vid händelsernas upplösning och kan riktigt känna hur hästarna dundrar förbi ackompanjerat med vrålet av tusentals besökare. Här serveras en buffé inkl. kaffe.

MÅLLÄKTAREN
Här har du fantastisk vy över målgången och hela travbanan. Restaurang Målläktaren är byggd i etage och belägen i A-huset, i höjd med mållinjen. Här serveras en tvårätters meny och välkomstdrink.

MÅLCAFÉET + LÄKTARE
I A-huset beläget i höjd med mållinjen har du reserverade läktarplatser inomhus med perfekt vy över målgången och hela travbanan. I cafédelen bakom läktaren (som inte har utsikt mot banan) serveras en tvårätters meny och välkomstdrink.

FÖRSTA PARKETT
Plats på uteservering utan tak längs med upploppet. Närmare än så här kommer du inte! Hör dundret av hovarna och känn hästarnas man fladdra förbi. Här serveras en grilltallrik med tillbehör.

FESTVÅNING OCH LOGER
Festvåningen är belägen högst upp i Kongresshuset med fantastisk panoramavy över arenan. I Festvåningen serveras en trerätters logemeny i en separat loge för dig och ditt sällskap, minimum 15 personer

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 26-28 maj 2023. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.


Andra nyheter