Sweden Cup till Italien. Foto: TR Bild

47-årige Alessandro Gocciadoro driver ett av Europas framgångsrikaste travstall.
Och italienaren, med filial på Solvalla, värmde upp inför Elitloppet genom att vinna Sweden Cup i uppvisningsstil med Bepe Bi.

Femårige Bepe Bi visade enorma resurser redan på Solvalla i fjol då han tvingade Sister Sledge till svenskt rekord trots att han fick gå utvändigt om henne hela vägen i Fyraåringseliten. I år hade Alessandro Gocciadoro siktet inställt på ledningen gånger två – och därmed en betydligt enklare väg till Solvallas vinnarcirkel.

Bepe Bi vann sitt försök och Gocciadoro hade turen med sig vid spårlottningen då han fick välja först och tvekade inte när han placerade Bepe Bi på spår ett. Efter en rejäl kubbning första 200 meterna med övriga försöksvinnare, Officer Stephen och Usain Töll, kunde Gocciadoro i princip göra på stället marsch och första varvet nåddes efter 1.13,0. Då fanns det ingen som kunde utmana Bepe Bi på speed. Femåringen vann på 1.11,6a/1.640 meter på det regnblöta underlaget och belönades med 600.000 kronor för triumfen i Sweden Cup.

– Jag är så klart nöjd! Men jag hade också bästa hästen och det fanns krafter kvar i mål, sade Alessandro Gocciadoro som hade en häst, vilken säkerligen gjort sig gällande även om han valt Elitloppet med Bepe Bi.
Officer Stephen fick inte fritt utrymme från ledarryggen som tvåa medan trefaldige Elitloppsdeltagaren Milliondollar Rhyme spurtade strålande till tredjeplatsen.

Alessandro Gocciadoro har två hästar med i morgondagens Elitlopp; Vernissage Grif och Vivid Wise As – uppvärmningen inför söndagen kunde inte varit bättre!


Andra nyheter