Mister F Daag är klar för Elitloppet 2022. Foto: TR Bild

Segern i söndagens Copenhagen Cup gav en rosa biljett.
Mister F Daag är häst nummer fjorton in i Elitloppet 2022.
– Han har flera år varit på min lista över tänkbara deltagare och efter söndagens seger så ska Mister F Daag självklart vara med i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sjuårige hingsten får vi för första gången se på svensk mark då han nu kommer till Solvalla, men tränare Paul Hagoort är Sverigevan och har haft framgångar på just Elitloppshelgen tidigare. 2021 skrällvann hans Love You Too finalen av Breeders Course med en miljon kronor i förstapris och 2020 blev det också ett besök i vinnarcirkeln då Hambo Transs R. vann Montéeliten.

Elitloppsinbjudne Mister F Daag tog karriärens största vinst under 2018 då han vann det tyska Travderbyt på Berlin-Mariendorf med 102.816 euro i förstapris och han var även tvåa i storloppet Orsi Mangelli det året.

2019 blev det som fyraåring en tredjeplats i Europaderbyt och under fjolåret hade han en fin säsong med seger i bland annat Breeders’ Crown på Berlin-Mariendorf, där han senare i mitten på november vann även Prijs der Giganten 2021.

På sina tre starter hade han inte haft någon lyckad start på 2022, men i danska storloppet Copenhagen Cup i söndags kom vändningen då Mister F Daag på imponerande vis spurtade till seger. En insats som gör att vi nu för första gången får se honom i Elitloppet under sista söndagen i maj – Solvallas sportchef Anders Malmrot meddelade i V75 Direkt i TV12 att Mister F Daag är häst nummer tretton att bli klar för årets upplaga.

– Han började sin karriär oerhört lovande och nu är han tillbaka på den nivån där han ska vara, säger Anders Malmrot.

Fakta Mister F Daag

Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Conway Hall
Mor: Miss Love
Starter/Resultat: 34 (16-2-5)
Intjänat: 568 924 Euro
Rekord: 1.10,4 autostart (1609m)
Ägare: Jozef Vanduffel
Tränare: Paul Hagoort
Skötare: Kim Hagoort
Uppfödare: Jean L.P. Huls
Nationalitet: Belgisk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige), Who’s Who (Sverige), Hail Mary (Sverige), Brother Bill (Sverige), Mister F Daag (Belgien).


Andra nyheter