Publiken väljer sista hästen som blir inbjuden till Elitloppet 2022. Foto: TR Bild

Ta chansen rösta fram Folkets Häst till Elitloppet 2022 på Solvalla.

 Det brukar alltid snackas mycket om plats nummer sexton till Elitloppet – i år blir det mer än någonsin.

Nu har du möjlighet att vara med och rösta fram Folkets Häst till Elitloppet 2022.

Calle Crown, Night Brodde, Stoletheshow och Upstate Face är de fyra kandidaterna som slåss om den sista platsen till sista söndagen i maj.

Omröstningen startar klockan 18:50 under lördagen den 21:a maj och stänger klockan 11:00 på söndag den 22:a maj. På folketshast.se kan du vara med och lägga just din röst på den du tycker ska ta den sista rosa biljetten till Elitloppet 2022.

Du som är med och röstar har dessutom chans att vinna ett exklusivt restaurangpaket i Valla Krog under Elitloppshelgen för två personer (värde 6 580 kronor).

Folkets Häst och den som tar plats nummer sexton i Elitloppet 2022 redovisas vid Elitloppets lottning på TV12 klockan 17.30 söndagen den 22:a maj.

Omröstningen och tävlingen arrangeras av Solvalla.

De fyra hästarna som det finns möjlighet att rösta på:

Fakta Calle Crown
Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Great Challenger
Mor: Hillary Crown
Starter/Resultat: 67 (13-11-9)
Intjänat: 5 427 069 SEK
Rekord: 1.10,0 autostart (1609m)
Ägare: Easy KB
Tränare: Tomas Malmqvist
Skötare: Camilla Ahlqvist
Uppfödare: Helle och Lene Hjorth
Nationalitet: Svensk

Calle Crown var tvåa i Copenhagen Cup i sin senaste start där han gjorde en stark insats. Karriärens två största segrar har han tagit på fransk mark – detta i Prix de Clermont-Ferrand och Grand Prix de Vincennes. Nu hoppas kretsen runt Calle Crown att årets första start på svensk mark ska bli i självaste Elitloppet.

Fakta Night Brodde
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Up And Quick
Mor: Nagajka
Starter/Resultat: 60 (18-6-5)
Intjänat: 3 250 115 SEK
Rekord: 1.09,5 autostart (1640m)
Ägare: Stall Pevero (Conrad Lugauer)
Tränare: Conrad Lugauer
Skötare: Johanna Hansson
Uppfödare: Brodda Stuteri AB & Stall Anderberg AB
Nationalitet: Svensk

Night Brodde vann Elitsprintern på Solvalla under Elitloppshelgen ifjol på sin rekordtid över sprinterdistans, vilket är karriärens största seger hittills. Han kommer närmast från en tredjeplats i finalen av Paralympiatravet och nu hoppas Stall Lugauer på att deras startkatapult ska få plats sexton till Elitloppet.

Fakta Stoletheshow
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Dream Vacation
Mor: Abba Hall
Starter/Resultat: 61 (18-15-8)
Intjänat: 5 149 517 SEK
Rekord: 1.10,1 autostart (1620m)
Ägare: Global Glide AB
Tränare: Frode Hamre
Skötare: Amalie Bördal Lyssand
Uppfödare: Per-Rune Pollestad och Ordin Larsen
Nationalitet: Svensk

Stoletheshow vann Norskt Travkriterium 2018 och var bland annat tvåa i Jubileumspokalen på Solvalla som femåring. Han vann C Th Ericssons Memorial tidigare i år och slutade på tredjeplats i Copenhagen Cup i sin senaste start – nu drömmer Stall Hamre om att deras häst ska få den sista Elitloppsbiljetten.

Fakta Upstate Face
Ålder: 6 år
Kön: Valack
Far: Joke Face
Mor: Staro Borderline
Starter/Resultat: 45 (11-7-6)
Intjänat: 2 339 026 SEK
Rekord: 1.09,5 autostart (1640m)
Ägare: Stall Silvio AB & Lutfi Kolgjini AB
Tränare: Adrian Kolgjini
Skötare: Nora Viljanen
Uppfödare: Lutfi Kolgjini och Anna Svensson
Nationalitet: Svensk

Upstate Face klättrade hela vägen upp till högsta klassen inom STL ifjol och avslutade året med att ta en tredjeplats mot eliten i Hugo Åbergs Memorial samt att han var tvåa i Svenskt Mästerskap 2021. Han vann en av deltävlingarna till Paralympiatravet i år och nu vill Stall Kolgjini ha med sin häst i Elitloppet.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2022: Don Fanucci Zet (Sverige), Etonnant (Frankrike), Vivid Wise As (Italien), Extreme (Danmark), Perfetto (Kanada), Vernissage Grif (Italien), Önas Prince (Sverige), Cokstile (Italien), Admiral As (Sverige), Snowstorm Hanover (Sverige), Who’s Who (Sverige), Hail Mary (Sverige),

Plats 13 och 14 till Elitloppet 2022 presenteras i V75 Direkt i TV12 under lördagen den 21:a maj. Vinnaren av H.K.H. Prins Daniels Lopp i Gävle samma dag tar plats nummer 15 i Elitloppet 2022.


Andra nyheter