Foto: Solvalla

Både Lilla- och Mini Elitloppet körs i år under Elitloppshelgen.

Inför de båda ponnyelitloppen körs sex uttagningslopp. Vinnarna i respektive lopp direktkvalificeras till Lilla- och Mini Elitloppet. Solvalla har även två wildcards att dela ut. Dessutom får de två första i respektive lopp en inbjudan till Oslo Grand Prix Supersprint som går 11-12 Juni.

Uttagningslopp:
Norge 30/4 (Klosterskogen) 
Finland 1/5 ( Vermo)
Danmark 7/5 (Nyköping/Falster)
Sverige 14/5 (Solvalla)
Sverige 15/5 (Solänget och Kalmar)

 

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.


Andra nyheter