100 dagar kvar till Elitloppet och publikfesten. Foto: TR Bild

Nedräkningen inför Elitloppet 2022 börjar idag på allvar. Det är 100 dagar kvar till finalen av Elitloppet, som 2022 blir världens vinstrikaste sulkylöpning.

 

Ifjol dröjde det ända till 7 april innan Solvallas sportchef, tillika Elitloppsgeneral, Anders Malmrot delade ut den första av de så eftertraktade rosa biljetterna som ger en plats i Elitloppet. I år lockas det med fem miljoner kronor till vinnaren – när kommer första inbjudan?

– 26 februari! Upplägget för året blir lite annorlunda jämfört med tidigare år, men arbetet med inbjudningar för att skapa ett så attraktivt startfält som möjligt i Elitloppet påbörjade jag redan dagen efter fjolårets Elitloppsfinal, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

I år blir det lite extra festligt eftersom Elitloppet fyller 70 år – 1952 tog Permit hem den första upplagan.

Nästa datum att hålla ögonen på är den 28 februari kl. 09.00 då samtliga restaurang och läktarplatser släpps på elitloppet.test.

 


Andra nyheter