Cyber Lane klar för Elitloppet 2021. Foto: TR Bild

Efter söndagens storloppsseger så blir det start i Elitloppet för första gången.
Cyber Lane är häst nummer tolv att bli klar för sista söndagen i maj.
– Han vann Copenhagen Cup 2018 men var ännu bättre när han nu tog hem årets upplaga, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Redan när tävlingskarriären drog igång så var Cyber Lane en snackis och han har verkligen infriat förväntningarna. Efter att ha inlett med sex raka segrar under debutsäsongen så fortsatte han med ytterligare tre i början på 2017 och hade imponerande nio raka vinster i början av 2017 vilket skulle bli hans bästa tävlingssäsong hittills.
Cyber Lane tog hem Svenskt Travderby på Jägersro för de fyraåriga hästarna med fyra miljoner kronor i förstapris och innan året var slut hade han dessutom vunnit Breeders Crown vilket inbringade 1,6 miljoner kronor och han har tagit klivet från unghäststjärna rakt in i världseliten.
Han slutade tvåa i Paralympiatravet 2020 och var trea i Åbys Stora Pris innan han senare innan året var slut tog hem C.L. Müllers Memorial 2020 och bland annat besegrade Very Kronos och Moni Viking som båda två också är klara för årets Elitlopp – nu gör Cyber Lane dem sällskap efter söndagens storloppsseger i Danmark.
Detta efter sin andra vinst i Copenhagen Cup med över en halv miljon kronor till vinnaren. Från ledningen så sprintade Cyber Lane ifrån sina konkurrenter och vann på 1.10,9 över medeldistans och han kommer för första gången att delta i Elitloppet där tolv hästar nu är klara för årets upplaga.
– Han visade upp en härlig spänst i steget och är en både startsnabb och tuff häst, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Cyber Lane

Ålder: 8 år
Kön: Valack
Far: Raja Mirchi
Mor: Sybaris Hanover
Starter/Resultat: 53 (28-9-7)
Intjänat: 13 328 395 SEK
Rekord: 1.09,7 autostart (1609m)
Ägare: Levaux AB
Tränare: Johan Untersteiner
Skötare: Ales Pavsic
Uppfödare: Prestera International AB
Nationalitet: Svensk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Moni Viking (Norge), Cokstile (Italien), Seismic Wave (Sverige), Cyber Lane (Sverige),

 


Andra nyheter