Cokstile klar för Elitloppet 2021. Foto: TR Bild

Titelförsvaren kommer.
 Cokstile är häst nummer elva att bli klar för sista söndagen i maj.
– Han var tillbaka efter långt uppehåll där han gjorde ett mycket bra lopp i söndags och han kommer vara ännu bättre i nästa start – vilket nu blir i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det blir tredje gången i Elitloppet för Cokstile som deltog för första gången 2018, men efter att ha missat finalen den gången så kom han tillbaka med besked ifjol och 2020 lär inte kretsen runt hästen glömma i första taget. Cokstile vann försöket på imponerande vis och gjorde ett strålande lopp även i finalen. Där han sprang imål som tvåa – men efter att målettan blivit diskvalificerad så var det till slut Cokstile som blev vinnare av Elitloppet 2020 på Solvalla och förstapriset 3.000.000 miljoner kronor.
Cokstile inledde tävlingskarriären i Norge och vann det norska Derbyt som fyraåring och han har bland annat också vunnit Gran Premio delle Nazioni i sitt nuvarande hemland i Italien med strax över miljonen i förstapris vilket också tillhör hans större segrar. Förutom Elitloppssegern 2020 på svensk mark så blev det även en andraplats i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro, vilket inbringade 800.000 kronor.
Cokstile hade inte synts till på travovalerna sedan september månad då han dök upp i Danmark på Charlottenlunds travbana för comebacken i söndags. Där blev det en andraplats på starkt vis och med det loppet i kroppen så tänker man nu försöka försvara sin titel efter att ha fått ta emot en rosa biljett. Cokstile som därmed är häst nummer elva att bli klar för Elitloppet 2021.

Fakta Cokstile

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Quite Easy U.S.
Mor: Joystile
Starter/Resultat: 53 (23-10-7)
Intjänat: 10 025 644 SEK
Rekord: 1.09,4 autostart (1609m)
Ägare: Santese SRL
Tränare: Mattia Orlando
Skötare: Anu Intonen
Uppfödare: Per Erik Hagen
Nationalitet: Italiensk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Dorgos De Guez (Frankrike), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Moni Viking (Norge), Cokstile (Italien),

 


Andra nyheter