Vivid Wise As klar för Elitloppet 2021. Foto: GForni

Galopp som favorit i försöket och utslagen ifjol – nu är han tillbaka för att ta revansch. Italienske Vivid Wise As är den tredje hästen att ta emot en rosa biljett. 
– Han gör sig extra bra över sprinterdistans och med sina fina insatser i år så är han given i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Vivid Wise As har länge visat att han är väldigt snabb och gillar att tävla över kort distans I Grand Prix Du Departement Des Alpes-Mari 2019 i Cagnes-Sur-Mer noterade han sitt rekord 1.08.6 med autostart över 1 609 meter, men framgångarna har fortsatt rada upp sig under de senaste åren. Efter segern i sprinterloppet Grand Criterium De Vitesse Nice-Matin bjöds han in till Elitloppet 2020 och startade som favorit i det ena försöket ifjol. Vivid Wise As hade dock inte sin bästa dag och galopperade bort sina chanser där, men 2021 ser han verkligen ut att vara redo ta revansch,

Seger i Grand Criterium De Vitesse Nice-Matin där han försvarade sin titel från ifjol följde han upp med ytterligare en storloppsseger i Prix De L’Atlantique under lördagen – vilket båda belönades med 76.500 euro i förstapris och efter dessa imponerande insatser så är det nu dags att göra ett nytt försök i Elitloppet.

Vivid Wise är därmed den tredje hästen att bli inbjuden till sista söndagen i maj.

– Han har sedan länge etablerat sig i världseliten och blir att räkna med i Elitloppet 2021, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Vivid Wise As

Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Yankee Glide
Mor: Temple Blue Chip
Starter/Resultat: 54 (21-3-7)
Intjänat: 1 221 898 Euro
Rekord: 1.08,6 autostart (1609m)
Ägare: Scuderia Bivans SRL
Tränare: Alessandro Gocciadoro
Skötare: Omar Ben Ahmam
Uppfödare: Scuderia Wise H Sas
Nationalitet: Italiensk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien),


Andra nyheter