Ecurie D. klar för Elitloppet 2021.

Den första hästen är klar för sista söndagen i maj.
Förhandsfavoriten för många travälskare är den första att få en rosa biljett.
– Det känns otroligt roligt att få hälsa Ecurie D. välkommen till Solvalla, säger sportchef Anders Malmrot.

Ecurie D. inledde tävlingskarriären med elva raka segrar och har sedan tävlingsdebuten varit en häst på mångas läppar. Treåringssäsongen avklarade han som obesegrad där de stora höjdpunkterna var segern i Big Noon Pokalen på Solvalla och segern i EM för treåringar på Vermo travbana – där den sistnämnda vinsten togs trots en rejäl startgalopp.

Som fyraåring ifjol så tjusade han många när han vann Fyraåringseliten på Solvalla på mycket snabba 1.09,2 över den korta distansen och tog hem förstapriset på 500.000 kronor.

Inför årets säsong har han varit en av de hästar som det snackats allra mest om inför Elitloppet 2021 och under onsdagskvällen så gjorde han därför en mycket intressant årsdebut.

En årsdebut som slutade på allra bästa vis med seger där han enkelt gled undan till slut i Dartster F:s lopp på Solvalla, och efteråt så valde Solvallas sportchef Anders Malmrot att plocka fram den rosa biljetten.

Därmed så är nu den allra första hästen klar för Elitloppet 2021.

– Han är en fantastisk häst med extraordinär utstrålning som ska bli mycket spännande att se i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Ecurie D.

Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Infinitif
Mor: To Soon
Starter/Resultat: 18 (15-1-0)
Intjänat: 3 357 745 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1640m)
Ägare: Global Glide AB & Smart Repair Center AB
Tränare: Frode Hamre
Skötare: Tina Storetvedt
Uppfödare: Jean Pierre Dubois
Nationalitet: Svensk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige),


Andra nyheter