Foto: TR Bild

Trots en tuff början av loppet så hade man kraft att stå emot de övriga den sista biten. Racing Mange spårade runt om på Gävletravet under lördagen och tog därmed hand om direktplatsen till Elitloppet 2020.
– Dagens inledning var imponerande och han kommer verkligen inte att göra bort sig, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Racing Mange inledde sin karriär redan som tvååring där vi hittar en av hans främsta framgångar såhär långt i karriären. Andraplatsen i Svensk Uppfödningslöpning 2015 togs med mersmak och inbringade 700.000 kronor – sedan har utvecklingen gått stadigt framåt hela tiden rakt upp i högsta klassen. 

Under fjolåret hade Racing Mange sin hittills bästa tävlingssäsong med över 1,7 miljoner kronor insprunget där storsegern i finska Kymi Grand Prix togs på ett imponerande vis. Segern i Kymi Grand Prix är Racing Manges hittills största seger – men nu väntar karriärens största uppgift.

Efter att ha tagit hem STL Gulddivisionens final på Gävletravet så väntar nu start i Elitloppet 2020 eftersom segraren i loppet direktkvalificeras till sista helgen i maj. Racing Mange visade att han hör hemma där då han spårade runt om på nya rekordtiden 1.09,7 över den korta distansen och blir nu en av de sexton inbjudna.

– Han är en stenhård häst med härlig teknik som har varit med i tuffa lopp hela karriären, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.


Fakta Racing Mange
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Orlando Vici
Mor: Kära Kickan
Starter/Resultat: 55 (11-9-10)
Intjänat: 4 388 942 SEK
Rekord: 1.09,7 autostart (1609m)
Ägare: Aac Nybrostrand Invest AB & YTAAB A
Tränare: Joakim Lövgren
Skötare: Mathilda Lövgren
Uppfödare: Madeleine Djupdahl
Nationalitet: Svensk

Om Elitloppet
Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige), Tae Kwon Deo (Sverige), Missle Hill (Sverige), Looking Superb (Norge), Makethemark (Sverige), Cokstile (Italien), Sorbet (Sverige), Earl Simon (Sverige), Propulsion (Sverige), Racing Mange (Sverige)

I år arrangeras Elitloppshelgen utan publik. Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken. Travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde.


Andra nyheter