Foto: TR Bild

Ifjol debuterade han med mersmak och slutade trea i Elitloppet. I år är det dags igen – Makethemark är den åttonde hästen att bli klar för söndagen den 31 maj på Solvalla.
– Han är en riktig hårding som tål alla typer av lopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Karriärens största seger kom under 2018 när Makethemark vann Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon kronor i förstapris. Hans bästa tävlingssäsong hittills kom dock under fjolåret där han sprang in över 3,7 miljoner kronor. Makethemark var inte bara med i Elitloppet 2019 utan på meritlistan kunde man även summera en seger i det finska storloppet St Michel Ajo på Mikkelibanan och en andraplats i Åbys Stora Pris.

Makethemark inledde säsongen 2020 på allra bästa vis med en imponerande seger där han joggade ifrån konkurrenterna, men fälldes senast av den regntunga banan på Romme där han slutade oplacerad. Tongångarna från stallet har dock fortsatt varit positiva efteråt vad gäller träningsrundorna och under torsdagen så meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot att Makethemark får en ny chans i Elitloppet.

– Förra året visade han att han har växt in i världseliten och i år såg han ju strålande ut i årsdebuten. Jag tror att Makethemark kommer att vara minst lika bra i årets Elitlopp som han var ifjol, säger Anders Malmrot.

Den åttonde hästen är därmed inbjuden till sista söndagen i maj vilket innebär att halva startfältet återstår.

Fakta Makethemark
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Maharajah
Mor: Global Naughty
Starter/Resultat: 57 (23-12-7)
Intjänat: 8 782 010 SEK
Rekord: 1.10,2 autostart (1609m)
Ägare: Stall NIAN
Tränare: Petri Salmela
Skötare: Anne Raatikainen
Uppfödare: AB NIAN
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige), Tae Kwon Deo (Sverige), Missle Hill (Sverige), Looking Superb (Norge), Makethemark (Sverige).

I år arrangeras Elitloppshelgen utan publik. Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken. Travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde.


Andra nyheter