Foto: TR Bild

Galopp i finalen ifjol – nu är han tillbaka för att ta revansch. Looking Superb kommer för andra gången att vara med i Elitloppet sista söndagen i maj. – Han har härlig utstrålning och är stark i spurten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den norskägde sjuåringen har tagit stora kliv i utvecklingen de senaste åren och var med i Elitloppet redan ifjol. Efter att ha slutat trea i sitt försök så blev det dock dessvärre galopp i finalen. Deltagandet i Elitloppet var ett av flera storlopp under 2019 för Looking Superb som hade en strålande säsong med över fem miljoner kronor insprunget.

Looking Superb slutade tvåa i Grand Prix d’Amerique i början av fjolåret och tog senare hem bland annat Prix de l’Atlantique i slutet på april – karriärens hittills största seger. En insats som då gav honom en plats i Elitloppet och nu är det dags igen.

Fem starter på fransk mark hade Looking Superb hunnit med under 2020 innan han gästade norden igen den 25:e april och även om det bara blev en femteplats i Paralympiatravets final på Åbytravet så var det med mersmak. Sjuåringen toppspurtade upploppet ner och nu är han återigen en av de sexton deltagarna i Elitloppet.

– Han hade slutat långt fram utan galoppen ifjol och visade senast att han åter har hittat toppformen och är redo för ännu ett Elitlopp, säger Anders Malmrot.

Looking Superb
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Orlando Vici
Mor: Classical Pine
Starter/Resultat: 74 (17-8-11)
Intjänat: 6 614 823 SEK
Rekord: 1.10,4 autostart (1609m)
Ägare: Kolbjörn & Ann Kristin Selmer
Tränare: Frode Hamre
Skötare: Tina Storetvedt
Uppfödare: Ingar Hagen
Nationalitet: Norsk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige), Tae Kwon Deo (Sverige), Missle Hill (Sverige), Looking Superb (Norge),

I år arrangeras Elitloppshelgen utan publik. Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken. Travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde.


Andra nyheter