Foto: TR Bild

De tre första varmbloden är klara för årets Speedrace under Elitloppshelgen 29-31 maj på Solvalla – så även de tre första kallbloden. M.T.Insider har vunnit varmblodens upplaga två år i rad och är naturligtvis inbjuden. – Det ska bli mycket spännande att se om han kan ta tredje raka, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Olle Alséns tioårige hingst M.T.Insider älskar att tävla över den korta distansen 640 meter och har vunnit finalen av Speedrace i imponerande stil både 2018 och 2019. Till Elitloppshelgen 2020 så dyker han upp på nytt och vem som lär tillskrivas favoritskapet är därmed givet. M.T.Insider är det första varmblodet att bli klar för loppet, men ytterligare två varmblod är inbjudna.

En revanschsugen duo om man får gissa – klara för Speedracet 2020 är nämligen också tvåan och trean från ifjol – In Line Tooma och Xlnt Chili Tripel.

– Det kändes givet att bjuda in fjolårets topptrio med tanke på vad de visat, säger Anders Malmrot.

Speedrace för varmblod avgörs under söndagen den 31 maj. Nytt för Elitloppshelgen 2020 är att kallbloden för första gången kommer att göra upp i Speedrace. Detta i samband med fredagens tävlingar den 29 maj och även här gäller 640 meter. Hur fort kan kallbloden springa är frågan många undrar? 

Även här så är de första tre inbjudningarna nu klara. Det handlar om elvaåriga Lysjö Mocca, tolvårige Mino och femtonårige Särpefanten.

– Jag är mycket spänd på att se hur snabbt kallbloden kan springa över den korta distansen. Det ska bli mycket intressant att se och den här inbjudna trion har samtliga visat upp mycket bra startsnabbhet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Speedrace avgörs som tre försöksheat med tre hästar i varje heat över distansen 640 meter autostart. I finalen möts sedan de tre segrarna från respektive försöksheat.

Fakta inbjudna varmblod:

In Line Tooma
Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Intjänat: 568 500 kronor
Tränare: Henrik Larsson
Ägare: Ola Elfström AB, Sigtuna

M.T.Insider
Ålder: 10 år
Kön: Hingst
Intjänat: 1 591 196 kronor
Tränare: Olle Alsén
Ägare: Stall Charles Boko (Alsén Olle)

Xlnt Chili Tripel
Ålder: 9 år
Kön: Valack
Intjänat: 1 330 394 kronor
Tränare: Fredrik Persson
Ägare: Stall Preserve HB, Växjö

Fakta inbjudna kallblod:

Lysjö Mocca
Ålder: 11 år
Kön: Sto
Intjänat: 589 856 kronor
Tränare: Kristina Larsson
Ägare: Stall Lysjö KB

Mino
Ålder: 12 år
Kön: Hingst
Intjänat: 1 720 934 kronor
Tränare: Helena Stens Runfeldt
Ägare: Helena Stens Runfeldt & Niclas Runfeldt

Särpefanten
Ålder: 15 år
Kön: Hingst
Intjänat: 3 932 040 kronor
Tränare: Ole Johan Östre
Ägare: Åge Johansen

För mer information kontakta Anders Malmrot, sportchef Solvalla, på +46 70 636 00 58


Andra nyheter