Foto: TR Bild

Segraren i Finlandia-Ajo till Elitloppet i år igen. Det gäller även två ponnylopp och Finlands största montélopp. Det blir även tre STL-divisioner på Vermo.

Finlands och Sveriges huvudstadsbanor Vermo och Solvalla fortsätter ett bra samarbete i samband med Finlandia-Ajo och Elitloppet. Finlands största sprinterlopp Finlandia-Ajo arrangeras på söndagen den 10 maj på Vermo Areena i Helsingfors med 110 000 euro i förstapris. För femte året i rad blir segraren av loppet direktkvalificerad till Elitloppet. Även segrarna i A- och B-ponnyloppen och Prix Monté Finlandia blir direktkvalificerad till Elitloppshelgens Monté-eliten. Både ponnyloppen Mini och Lilla Elitloppet och Monté-eliten körs på Elitloppssöndagen.

– Jag tycker vi har ett fint samarbete med Vermo och att utöka detta känns stimulerande när Finlandia-Ajo dagen alltid håller hög sportslig klass. Solvalla har väldigt många tillresande finländare under elitloppshelgen och det här hoppas vi kan ytterligare öka det intresset”, säger Solvallas Sportchef Anders Malmrot.

Under Finlandia-söndagen körs även tre STL-divisioner.

– I år kör vi tre STL-försök på Vermo. Vi har tidigare år haft Klass I och Bronsdivisionen på Vermo, men vi utökar nu även med Silverdivisionen. Det är bra för STL-finalerna på Solvalla den 30 maj med tre försök på Vermo, det gör att vi får mer internationella STL-finaler på Solvalla under Elitloppshelgen”, säger Mattias Stenby på Svensk Travsport.

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.
Finlandia-Ajo är Finlands viktigaste internationella lopp som har körts sedan 1980. Readly Express vann fjolårets Finlandia-Ajo. I år blir evenemanget ännu större.

På lördagen den 9 maj körs finsk 75-omgång med finska Derbystoet som en höjdpunkt. Söndagen den 10 maj blir en högklassig och internationell travdag med bland annat Finlandia-Ajo och STL-divisioner.

– Det blir många lopp som nordiska tränar siktar mot. Att tävla under Elitloppshelgen är en dröm för många finska tränarna och ägarna. Det är tre veckors mellanrum från Finlandia-Ajo till Elitloppet, vilket är nog optimalt. Vi har ett bra samarbete med Solvalla och ST”, säger Vermos sportchef Miika Lähdeniemi

För mer info:
Solvallas sportchef Anders Malmrot +46 70 636 00 58
Vermos sportchef Miika Lähdeniemi +358 45 788 16738

Pressmeddelande från Vermo travbana 10 januari 2020. 
Foto: TR Bild.


Andra nyheter