Snabbaste vinnartiden hittills. Giveitgasandgo gjorde skäl för sitt namn när han lekande tog hem Fyraåringseliten på kilometertiden 1.09,5 under elitloppsöndagen.

– Det är väldigt få hästar som man ska köra så här med men den här har kommit på sitt eget namn, det är give it gas and go som gäller, sade Erik Adielsson.

Tvåa bakom Ringostarr Treb i Olympiatravet och tvåa bakom Nadal Broline i Algot Scotts Minne. På söndagen tog Giveitgasandgo en efterlängtad seger på Solvalla. 
Lexus Dream tog hand om ledningen men när denne galopperade var Erik Adielsson och Giveitgasandgo snabbt framme i tät. När Frode Hamres stjärna sedan tryckte gasen i botten hade konkurrenterna inget att säga till om. Klockan stannade på 1.09,5 – den snabbaste segertiden hittills i Fyraåringseliten.
– Han såg lysande ut och det var skönt att han fick vinna efter så många fina prestationer, sade norske tränaren Frode Hamre som hoppas återvända för ännu större bragder 2019. 
– Vi hoppas att vi kan komma tillbaka nästa år och vara med i Elitloppet inför den här fantastiska publiken. Det är ju en dröm för oss som håller på med trav.
Kusken instämde och tror att den flyfotande fyraåringen kan uträtta stordåd framöver. 
– Jag var imponerad av honom redan i årsdebuten. Det är en häst som kommer kunna tävla i eliten, han har en ljus framtid, sade Erik Adielsson som själv hade en minst sagt ljus söndag.

Efter segern i Elitkampen med Lome Brage tog Erik Adielsson hem Treåringseliten för hingstar och valacker tillsammans med Global Withdrawl
Svante Båths treåring var trots en tuff resa utvändigt ledaren bara bäst.
– Han snubblade till strax efter start och det gjorde prestationen ännu mer imponerande, sade tränaren och kusken kunde bara hålla med.
– Tala om att hästen ska ha en hedersmedalj. Att ställa sig när man är på väg att ladda är det inte ens många rutinerade hästar som gör, sade Erik Adielsson.
En lyckad söndag hade även Alessandro Gocciadoro. Italienaren hade redan tagit fyra segrar före söndagen men fulländade elitloppshelgen på Solvalla genom att ytterligare två. 
I Treåringseliten för ston blev det spets och slut med Zabriskie O.K. och i Fyraåringseliten för ston lotsade Alessandro Gocciadoro segerstaplaren Virginia Grif till seger.
– Jag har inga ord, jag är överlycklig, summerade kusken tillika tränaren den fantastiska helgen.

Under söndagen var det inte bara proffskuskarna som gjorde upp. 
I Lärlingseliten tog Marc Elias en oväntad men känslosam seger med Toddler som pappa Conrad Lugauer tränar.
– Det är Elitloppshelgen, pappa vann redan igår och nu fick jag vinna Lärlingseliten med en häst som vi inte trodde kunde springa över kort distans förra året. Och nu vinner han på 1.10,7 – det är helt sjukt, sade Marc Elias och fortsatte: 
– Jag hade som mål att vinna det här men trodde inte på det. Det var ett jämnt fält och spår sex var inte jättebra men det löste sig perfekt. När jag tog ut honom i tredjespår kände jag att det var mycket kvar i honom.

Gina Söderlund, Kanal 75

Foto: Malin Albinsson, TR Media


Andra nyheter