Sweden Cup, “Lilla Elitloppet” är ett av de stora numren under lördagen. Fartfesten har börjat.

Första försöket kördes bitvis i ett ursinnigt tempo, och här fick man inte vara ifred i ledning. Förhandsfavoriten Slide So Easy lyckades efter ett inledande halvvart efter strax över 1.07 ta över, men fick omgående press på sig från Spitcam Jubb. Genom slutsvängen var tempot alltjämt högt uppskruvat, och när det var spurtdags – vem lösgjorde sig från klungan om inte Örjan Kihlström som suttit avvaktande i slutet av fältet med Daniel Redéns Sorbet. Speeden bet bra sista biten, och det blev till slut en säker seger för Sorbet på tiden 1.10,3. Tvåa blev tyske gästen Cash Hanover (10,4) och trea wen tapper Spitcam Jubb (10,5). Dessa tre till final.

Andra avdelningen blev inte lika dramatiskt, då den tidiga ledaren Arazi Boko (Alessandro Gocciadoro) inte släppte någon förbi sig. Örjan Kihlström var närmast bakom vinnaren i mål efter en resa utvändigt, såg ett tag ut att kunna utmana med sin Caid Griff (åter för Daniel Redén) men fick nöja sig med andraplatsen en bit före trean Nappa Scar och Per Lennartsson.

Örjan Kihlström var synnerligen inblandad även i det tredje försöket…men hans Love Matters (Daniekl Redén) fick aldrig riktigt övertaget på ledande och mycket tappre Charrula Forlan som blev det snabbaste försöksvinnare med tiden 1.09,7 för sin tränare Hans-Owe Sundberg. Love Matters tvåa, och med till finakl också Jairo och Joakim Lövgren

Spåren till finalen ska lottas, och vi återkommer med startlistan.


Andra nyheter