Ariana Grande hade 14 330 personer i publiken på Friends Arena ifjol. Anna-Karin Rundqvist kan räkna med ungefär det dubbla på Solvalla på söndag. Hon är travtränaren som ska sjunga nationalsången på Elitloppets invigning.

När Anna-Karin Rundqvist svarade på ett telefonsamtal från Solvalla hade hon inte aldrig kunnat drömma om vilken fråga hon skulle få.

– Det kom som en total överraskning. Jag blev såklart jätteglad när Solvalla frågade om jag ville sjunga nationalsången på Elitloppets invigning och faktiskt också lite rörd, säger Anna-Karin Rundqvist.

Att sjunga är inget nytt för Rundqvist. Då och då anlitas hon för att sjunga på bröllop, begravningar och dop men inför storpublik blir det premiär.

– Som tonåring var jag med i Tiljans Talanger på Gotland och då var det kanske tusen personer i publiken, så det här blir med marginal det största jag gjort inom musiken. Det brukar vara ungefär 30 000 Elitloppsfans på Solvalla under söndagen och stämningen är helt magisk. Jag ser verkligen fram emot det här, säger hon.

Att sjunga på Elitloppsinvigningen är stort. Men att någon gång få vara med som deltagare skulle vara ännu större.

– Jag har ju inte direkt haft en så bra häst att jag blivit inbjuden att starta i Elitloppet, men nu får jag i alla fall vara med i invigningen. Det är en ära i sig, avslutar Anna-Karin Rundqvist med ett skratt.

Fakta Anna-Karin Rundqvist

Ålder: 42
Familj: Man, två döttrar, en hund och tre katter
Hästar i träning: 12
Största seger: Bison Spiros seger på Vincennes förra sommaren
Favorithästar: Zoogin och Maharajah och naturligtvis alla våra egna.
Bästa Elitloppsminne: När Nuncio var trea i Elitloppet 2015 efter att ha gått i tredjespår hela loppet.
Favoritlåt: Just nu lyssnar jag mycket på Lisa Nilssons ”Säg det igen”.

Elitloppet är höjdpunkten på Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla den 25-27 maj 2018. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor. Förra året hade Elitloppshelgen över 60 000 besökare, cirka en miljon TV-tittare i TV4 och TV12 samt 373 miljoner kronor i omsättning på ATGs spelformer.

Pressmeddelande från Solvalla 180524
Foto: Joakim Hall, TR Bild


Andra nyheter