Med bara två hästar kvar att bjuda in vände Solvallas sportchef Anders Malmrot blickarna mot väst för att bjuda in ytterligare en norrman. Fjolårets norske derbysegrare Cokstile är klar för Elitloppet. 
​- Cokstile är en snabb och tuff femåring som har en stark utvecklingspotential, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Cokstile tog fyra segrar som treåring och vann bland annat DNTs Høstfinale. Största segern kom som fyraåring då han segrade i Norsk Travderby. Samma år vann han sitt försök i Champion Jarlsberg Grand Prix och var sedan tvåa i finalen. I år har han bara startat en gång men tog då en säker seger över sprinterdistans före bland andra Donatomite.

Cokstile tränas av Jan Kristian Waaler och kommer att köras av Lars Anvar Kolle. Det blir elitloppspremiär för dem båda, men inte för ägaren.

– Ägaren Jan-Erik Andresen hade även Yarrah Boko och får nu återigen uppleva stämningen och spänningen i Elitloppet, säger Anders Malmrot.

Fakta Cokstile 
​Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 20 (8-4-4) 
Intjänat: 1 833 545 NOK 
Rekord: 1.10,0 autostart (1 609m)
Ägare: Jan-Erik Andresen
Tränare: Jan Kristian Waaler
Skötare: Ragnhild Diesen
Nationalitet: Norsk

Elitloppet är höjdpunkten på Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla den 25-27 maj 2018. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor. Förra året hade Elitloppshelgen över 60 000 besökare, cirka en miljon TV-tittare i TV4 och TV12 samt 373 miljoner kronor i omsättning på ATGs spelformer.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2018: Uza Josselyn (Schweiz), Bold Eagle (Frankrike), Propulsion (Sverige), Maori Time (Australien), Ringostarr Treb (Italien), Pastore Bob (Sverige), Nadal Broline (Finland), Volstead (Sverige), Dreammoko (Holland), Takethem (Danmark), Orlando Jet (Österrike), Amiral Sacha (Frankrike), Lionel N.O. (Norge), Up and Quick (Frankrike) och Cokstile (Norge)


Pressmeddelande från Solvalla 20 maj 2018. 
Foto: Leif Norberg, ALN


Andra nyheter