fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

CHIEF ORLANDO KLAR FÖR ELITLOPPET 2020

Ifjol tapper tvåa och slagen i det allra sista steget i Sweden Cup - i år får han vara med i huvudloppet. Chief Orlando är klar för sista söndagen i maj.
- Han visade klass redan förra året och i år är han redo att ta klivet upp till nästa nivå, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Den sportsliga godbiten i onsdags på Solvalla var The Onions lopp som bjöd på flera topphästar och en mycket snabb inledning där Chief Orlando till slut visserligen kom till ledningen, men många trodde nog att körningen från början hade kostat för mycket. Den sjuårige hingsten, som numera finns i träning hos Pia Huusari, ville dock annat och försvarade sig mycket tappert när han höll undan till seger på den fina segertiden 1.09,8 över 1640 meter. En insats som innebär att Cheif Orlando nu är klar för sista söndagen i maj - det meddelade Solvallas sportchef Anders Malmrot under söndagen.
- Med prestationer och startsnabbhet som han visat så känns det jättekul att bjuda in honom, säger Anders Malmrot.
Ifjol när Chief Orlando slutade tvåa i Sweden Cup så var det första framträdandet under Elitloppshelgen och nu blir det första gången i huvudloppet då han är den tredje hästen att bli klar för Elitloppet 2020 på Solvalla.
- Jag har haft honom sedan november och det har alltid varit en fin häst, men i onsdags så blev jag verkligen imponerad och han var faktiskt inte särskilt tagen efteråt, säger tränare Pia Huusari.

Fakta Chief Orlando
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Far: Orlando Vici
Mor: Muito Bonita
Starter/Resultat: 64 (18-16-9)
Intjänat: 3 251 205 SEK
Rekord: 1.09,8 autostart (1640m)
Ägare: Esa och Joona Himanen & Toni Sarkama
Tränare: Pia Huusari
Skötare: Pia Huusari
Uppfödare: Jim B Kartevoll & Svein Grödem
Nationalitet: Finsk

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland)

För mer information kontakta Anders Malmrot, sportchef Solvalla, på +46 70 636 00 58

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.