fbpx

info@elitloppet.se
08-635 90 00

26-28 maj 2023

Nedräkning till elitloppet 23

ATTRAVERSIAMO KLAR FÖR ELITLOPPET 2020

Årsdebuten är avklarad och nu väntar den största uppgiften hittills för Derbyvinnaren 2019. Attraversiamo är häst nummer fyra till Elitloppet 2020, sista söndagen i maj.
- Han är redo att möta de allra bästa, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Tretton segrar på nitton starter har det hunnit bli såhär långt och redan när han kom igång och startade som tvååring så har Attraversiamo varit en häst som det snackats om. Galopp i tävlingsdebuten, men efter två segrar på de tre första starterna så slutade han tvåa i Svensk Uppfödningslöpning och kom sedan tillbaka som treåring där han visade att han hade fortsatt att utvecklas på härligt vis. Treåringssäsongen började med tre raka vinster innan han tog karriärens då största seger när han vann den långa E3-finalen på Färjestad.

Ifjol som fyraåring hade han sin allra bästa säsong hittills med fem vinster på sju försök där han tog hem Svenskt Travderby på Jägersro i början på september som den givna höjdpunkten. En seger som gav fyra miljoner kronor och en plats i historieböckerna. Innan dess hade han hunnit med att vinna Prix Readly Express på imponerande 1.10,5 över medeldistans på Solvalla, vilket även var nytt svenskt rekord för fyraåriga hingstar och valacker.

Efter att ha vunnit årsdebuten i Berth Johanssons Memorial på Umåker, nu som femåring, så kommer Attraversiamo tillbaka till Solvalla för att ta sitt nästa steg i karriären - start i Elitloppet.

- Intrycket då han vann Prix Readly Express ifjol var strålande och han krönte sedan säsongen med att vinna Derbyt. Attraversiamo, som alltid har varit en undantagshäst, ska bli spännande att se emot de allra främsta, säger Anders Malmrot.

Attraversiamo är den fjärde hästen att bli klar för Elitloppet 2020.

Fakta Attraversiamo
Ålder: 5 år
Kön: Hingst
Far: Kiss Francais
Mor: Rhythm Kronos
Starter/Resultat: 19 (13-3-0)
Intjänat: 8 413 500 SEK
Rekord: 1.10,5 autostart (2140m)
Ägare: Caracolas AB (Båth Svante), m fl
Tränare: Svante Båth
Skötare: Linda Weman
Uppfödare: Martina Christensson Lindahl
Nationalitet: Svensk

Elitloppet är huvudattrakionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2020: Vivid Wise As (Italien), Elian Web (Finland), Chief Orlando (Finland), Attraversiamo (Sverige),

Image

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport med cirka nittio tävlingsdagar om året. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp.
På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.